Main menu

header

de Cătălina Tăgârţă

Manichiura neon a făcut senzaţie în anii ’80, iar acum a revenit la modă. Aşadar, vara aceasta s-a dat liber la culorile „ţipătoare”, ce se potrivesc oricărui tip de piele şi dau senzaţia de tinereţe şi voie bună.

Eyeliner albastru în loc de dermatograf negru
Puterea machiajului neon este evidentă. Fie că e vorba despre conuri, bastoane sau alte forme, acestea sunt în întregime vizibile de la kilometri depărtare. Iată câteva trucuri pentru un machiaj neon reuşit.
Vreţi un plus de culoare pentru ochi? Atunci aplicaţi un eyeliner albastru neon pe pleoape şi renunţaţi la clasicul dermatograf negru. Folosiţi acelaşi eyeliner şi în partea de jos a ochiului şi apoi aplicaţi un fard într-o culoare contrastantă. De exemplu, puteţi combina albastrul electric cu oranj sau galben, ceea ce va face ochii să arate mai mari, iar privirea să fie una incredibilă, de neuitat. Nuanţele neon vă vor scoate din anonimat şi vă vor transforma în dive sexy. De asemenea, puteţi folosi un fard într-o nuanţă galbenă în colţurile interioare ale ochiului, iar pe pleoapele şi în colţurile exterioare, o nuanţă maronie.

Nuanţe luminoase pentru buze
Nu insistaţi prea mult asupra buzelor. Ideal e să vă bazaţi pe nuanţele luminoase: corai, roz intens, fuchsia, nuanţe de oranj sau folosiţi fond de ten într-o nuanţă naturală. Dacă machiajul ochilor e făcut cum trebuie, buzele nu trebuie să iasă foarte mult în evidenţă. În schimb, rujul de buze în nuanţe electrizante se potriveşte foarte bine cu machiajul ochilor cu dermatograf, iar fondul de ten trebuie să aibă aspect de porţelan. Dacă vă pregătiţi pentru o petrecere, buzele mate, pline, în contrast cu pleoapele strălucitoare vă vor transforma într-o adevărată divă.

Folosiţi blush cu irizaţii aurii
Machiajul neon va fi întregit întotdeauna de culoarea blush-ului, pentru care trebuie să alegeţi, de asemenea, o nuanţă luminoasă - roz sau oranj -, în timp ce ochii vor fi scoşi în evidenţă cu foarte mult rimel. Însă pentru un look proaspăt şi de invidiat puteţi aplica şi puţin blush cu irizaţii aurii.
Fardul de obraz se aplică în partea de sus a obrajilor şi urcă uşor către tâmple. Dacă acesta e sub formă de pudră, folosiţi o pensulă circulară şi aplicaţi-l într-o singură direcţie. În cazul în care nu aveţi încă un blush în culori tari puteţi folosi şi rujul, însă cu grijă, să nu lăsaţi urme.

• Machiajul neon se potriveşte cu hainele simple, acelaşi lucru fiind valabil şi pentru accesorii.

Cu stil, în culori „ţipătoare“

Oja în culori aprinse insuflă o notă de optimism şi poftă de distracţie. În manichiura neon, paleta este largă: albastru electric, verde în tonuri puternice, roz aprins ori galben. Aceste nuanţe vor arăta mai bine pe unghiile scurte, aşadar se poate îmbina cu succes utilul cu plăcutul. Chiar dacă optaţi pentru manichiura french în nuanţe neon sau pentru nuanţele mate, important e ca unghiile să arate impecabil.