Main menu

header

de Daniela Anton

Fie că sunt folosite după baie, pentru masaj sau pentru hidratarea zilnică, uleiurile de corp conferă pielii protecţie, un nivel optim de nutrienţi, hidratare şi o luminozitate aparte. Fiecare ulei pentru corp posedă proprietăţi benefice pentru frumuseţe, conferind o multitudine de efecte pozitive, indiferent de tipul de ten sau de starea pielii.

De argan - „aurul Marocului”
Denumit şi „aurul Marocului”, uleiul de argan este extrem de bogat în vitamina E şi Omega 3, 6, 9, având o mare putere antioxidantă. De asemenea, este excelent şi ca loţiune de corp, aplicat imediat după baie. De asemenea, estompează petele şi cicatricele, este util şi în tratarea pielii uscate. Mai mult, ajută la prevenirea apariţiei vergeturilor prin masarea zonelor cu probleme.

De migdale - cel mai folosit
Uleiul de migdale, numit şi ulei de migdale dulci, se numără printre cele mai folosite tipuri de uleiuri în industria frumuseţii. Conţine vitamina E şi numeroşi nutrienţi ce hrănesc pielea, dar are în acelaşi timp şi o formulă foarte lejeră, ceea ce permite aplicarea pe întregul corp şi chiar pe faţă. Este o bază ideală pentru uleiul de masaj ce poate fi realizat în casă. Tot ce trebuie să faceţi este să adăugaţi câteva picături de uleiuri esenţiale, precum lavandă, santal sau rozmarin. Puteţi folosi uleiul astfel aromat nu numai pentru masaj, dar şi după baie, ca pe un ulei de corp ce se aplică pe pielea udă. Poate fi folosit cu succes şi în măştile pentru păr, la fel ca şi uleiul de măsline.

De germeni de grâu - regenerează celulele
Uleiul din germeni de grâu, aplicat pe piele, prin masare, îmbunătăţeşte circulaţia, regenerând celulele în doar şapte zile. Iată şi câteva efecte benefice ale utilizării uleiului din germeni de grâu: vitamina E prezentă în compoziţia acestuia stopează radicalii liberi, este un bun antioxidant şi ajută la regenerarea celulelor, estompează ridurile fine din jurul ochilor. Mai mult, folosit în efectuarea masajului sânilor, îmbunătăţeşte fermitatea acestora. De asemenea, hrăneşte şi revitalizează pielea. Este recomandat şi în cazurile pielii afectate de dermatite, eczeme, psoriazis, vergeturi sau cicatrice.

De sâmburi de struguri - elimină acneea
Uleiul din sâmburi de struguri este un ulei astringent, ce poate fi folosit cu succes în tonifierea şi curăţarea pielii, dar ajută şi la prevenirea îmbătrânirii pielii. Pentru că are o structură lejeră, nu lasă o peliculă grasă la nivelul pielii, este şi un excelent tratament pentru tenul acneic. Are o concentraţie ridicată de acid linoleic, un acid gras foarte important pentru membranele celulare de la nivelul pielii.

De cocos - recomandat în caz de dermă uscată
Deşi are o consistenţă bogată şi foarte grasă, uleiul de cocos este absorbit rapid de piele. Tocmai pentru că este atât de cremos, este ideal pentru pielea foarte uscată şi în special pentru zone precum coatele, călcâiele şi genunchii. În India, uleiul de cocos este folosit pentru îngrijirea părului. Puneţi în palmă câteva linguriţe cu ulei, masaţi scalpul şi toată lungimea părului, lăsaţi să acţioneze cel puţin 15 minute, apoi spălaţi-vă pe cap.

De avocado - bun în jurul ochilor
Uleiul de avocado este o sursă de vitamina A, D şi E. Este foarte uşor absorbit de piele şi este recomandat în special pentru pielea sensibilă din jurul ochilor. Conţine potasiu, care ajută la regenerarea celulelor, şi ajută la menţinerea elasticităţii pielii. Benefic pentru pielea foarte uscată.

De susan - plin de vitamine şi minerale
Cel mai important element pentru piele conţinut de uleiul de susan, care îl face atât de benefic şi hidratant, este vitamina E. Pe lângă aceasta, uleiul de susan mai conţine vitamine din complexul B, vitamina A, dar şi alţi nutrienţi, printre care fosfor, cupru, calciu, zinc şi magneziu. De asemenea, are un puternic efect antioxidant. Deşi este gras şi dens, uleiul de susan este absorbit în totalitate de piele, în special în asociere cu un masaj intens. Efectele sale calmante îl recomandă şi pentru folosirea după plajă, în tratarea arsurilor solare.

De santal - conferă strălucire
Este folosit de secole pentru piele. Oferă luminozitate şi strălucire tenului. Poate fi utilizat însă cu succes şi pentru un ten gras, prin aplicarea de comprese calde.

De lămâie - ideal pentru masaj
Fiind utilizat în numeroase scopuri, uleiul de lămâie conferă o senzaţie reconfortantă. Poate fi folosit pentru masaj sau picurat în apa caldă a băii. Echilibrul tenului gras se obţine şi cu ajutorul acestui ulei.

De mărar - măreşte sânii
Ca toate celelalte uleiuri are efecte benefice asupra pielii corpului şi este şi foarte uşor de absorbit în piele. Ceea ce îl face într-adevăr deosebit şi unic în rândul uleiurilor şi al altor produse este faptul că măreşte volumul sânilor în mod natural, datorită conţinutului său de estrogen. Masând sânii zilnic cu ulei de mărar, aceştia vor fi mai fermi şi mai frumoşi. Uleiul volatil de mărar conţine între 40% şi 60% carvona (un puternic antioxidant specific mărarului, dafinului şi chimenului), substanţă cu un puternic efect anticancerigen.

De jojoba - perfect pentru tenul gras
Este un ulei foarte bun pentru toate tipurile de ten, mai ales pentru cele grase sau mixte, deoarece controlează secreţia de sebum. Ca orice ulei vegetal, hrăneşte şi catifelează pielea. Conţine vitaminele E, complexul de vitamine B şi minerale precum silicon, crom, cupru şi zinc.

De iasomie - contra inflamaţiilor
Uleiul de iasomie se remarcă prin calmarea pielii inflamate, fiind unul dintre cele mai costisitoare uleiuri. Ajută atât la întreţinerea tenului, cât şi a părului. Este recomandat cu precădere tenurilor cu tendinţă de îngrăşare sau în tratarea acneei.

• După desigilare ţineţi recipientele la frigider, pentru ca aceste uleiuri să îşi păstreze proprietăţile.

Untul de corp catifelează pielea

Mai puţin cunoscut în comparaţie cu uleiurile esenţiale, untul de corp se face şi el remarcat, deoarece poate face adevărate miracole pentru corpul dumneavoastră. De exemplu, untul de shea este recunoscut pentru proprietăţile sale de reîntinerire a pielii. În plus, este uşor antiseptic, antifungic şi puteţi să trataţi dermatite, călcâie uscate, micoze ale picioarelor sau probleme de scalp. Un alt unt de corp este cel de cacao, care se poate folosi vara în calitate de loţiune de plajă. Asigură o bronzare naturală şi uniformă, menţine pH-ul natural al pielii, conferindu-i un aspect mătăsos şi strălucitor. Hrăneşte ţesuturile şi este un factor natural de protecţie UV. Intensifică regenerarea şi întăreşte rezistenţa pielii. De asemenea, există pe piaţă unturi de corp cu esenţă de trandafir, pentru o piele parfumată şi relaxată, unt de mango sau unt de mentă cu levănţică, pentru o piele mult mai strălucitoare şi mai mătăsoasă.