Main menu

header

de Cătălina Tăgârţă

Măştile faciale ar trebui să facă parte din viaţa fiecărei femei, dar nu pentru că sunt la modă, ci pentru că sunt esenţiale pentru persoanele care doresc să aibă tenul hidratat, luminos şi sănătos. Pe piaţă şi în saloanele de cosmetică sunt o varietate de produse care asigură succesul, dar pentru toate e nevoie de timp şi de bani. Aşadar, cine doreşte poate apela la măştile naturale, ce pot fi preparate rapid, acasă, cu produse pe care le găsiţi în propria bucătărie.

Avocado şi banana catifelează
Cea mai la îndemână mască pentru catifelarea tenului este cea obţinută din banane şi avocado, două ingrediente cremoase şi hidratante. Mai exact, se amestecă o jumătate de banană cu o jumătate de avocado, cu două linguri cu iaurt şi una cu ulei de măsline până se obţine o pastă moale. Se aplică amestecul pe faţă şi pe gât şi se lasă timp de 10-15 minute să acţioneze, apoi se îndepărtează cu apă călduţă şi se şterge faţa cu un prosop moale.

Mierea şi uleiul de migdale hidratează
Există persoane care găsesc foarte greu o cremă potrivită pentru faţă. Pentru hidratarea pielii, acestea au nevoie, cel puţin o dată pe săptămână, de o mască delicată pe bază de: miere (două linguri), ulei de migdale (o lingură) şi iaurt (o linguriţă). Se amestecă ingredientele până se obţine o pastă, iar aceasta se întinde uşor pe faţă şi pe gât, la fel ca în cazul de mai sus. Şi de această dată se ţine masca tot un sfert de oră, după care se îndepărtează cu apă la temperatura camerei. Cine doreşte poate aplica la sfârşit comprese cu apă rece pe frunte şi obraji, pentru a spori efectul revigorant al măştii.

Piersică şi albuş, pentru micşorarea porilor
Pentru micşorarea porilor poate fi folosită cu succes următoarea mască: se cojeşte o piersică bine coaptă, se scoate sâmburele şi se pune la blender până se obţine o pastă. Apoi se amestecă bine pasta cu un albuş, şi soluţia obţinută se pune pe faţă pentru zece minute.

• Cine doreşte exfolierea tenului poate încerca o mască pe bază de roşii zdrobite şi zeamă de lămâie. După 20 de minute de la aplicare se îndepărtează de pe ten, fără a mai aplica niciun fel de cremă pe faţă toată ziua.