Main menu

header

de Cătălina Tăgârţă

Dacă designerii vestimentari pot crea ţinute care mai de care mai ingenioase, cei de pantofi de ce nu ar face-o?! Pornind de la această idee, creatorul Antonio Berardi a venit cu o idee care i-a lăsat cu gura căscată pe mulţi: încălţările cu toc, dar... fără toc.

Fac furori printre vedete
Creatorul şi-a lăsat imaginaţia să zboare, şi aşa au apărut pantofii înalţi, dar fără toc. Odată încălţate cu aceştia, doamnele şi domnişoarele vor privi lumea de la înălţime, în timp ce întreaga greutate a corpului lor se va sprijini pe platforma groasă a încălţărilor. În timp ce designerul susţine că pantofii nu sunt periculoşi, pentru că trebuie să te apleci destul de mult pe spate pentru a pica, medicii specialişti nu au o părere prea bună despre ei, întrucât călcâiul are rolul de a stabiliza. Faptul că toată greutatea corpului apasă pe partea din faţă a piciorului poate provoca probleme la nivelul tendoanelor, mai susţin specialiştii. De altfel, vor fi şi probleme de mers, întrucât se vor pune pe pământ mai întâi vârfurile picioarelor, ci nu călcâiele, aşa cum e recomandat.
Însă, mizând pe ideea că imaginea e foarte importantă şi că nu îi vor purta în fiecare zi, vedete precum Gwyneth Paltrow, Uma Thurman sau Victoria Beckham au rămas plăcut impresionate de aspectul pantofilor.

• Pantofii au fost puşi la vânzare la preţul de aproximativ 1.800 de lire sterline, însă persoanele care s-au îndrăgostit de aspectul lor inedit trebuie să aibă răbdare, căci aceştia se fac pe comandă şi durează cinci săptămâni până vor ajunge în picioarele lor.