Main menu

header

de Gabriela Niculescu

Dacă părul dumneavoastră este afectat de avitaminoze, de vopsiri sau de coafări frecvente, iar firele sunt subţiri şi fragile, îl puteţi ajuta să devină mai rezistent cu un spray natural, pe care-l puteţi pregăti în casă dintr-o lămâie şi două ceşti cu apă. La aceste cantităţi se obţine o ceaşcă şi jumătate cu spray de lămâie.

Esenţa de lămâie regenerează
Tăiaţi o lămâie felii într-un bol, având grijă să nu pierdeţi din suc. Puneţi lămâia tăiată în apă, la fiert, într-un vas bine închis. Fierbeţi amestecul până când lichidul scade la jumătate. Strecuraţi cu tifon curat într-o sticlă ce poate deveni uşor un spray. Dacă simţiţi că amestecul este prea concentrat, adăugaţi jumătate de cană cu apă.
Puteţi să daţi pe păr ori de câte ori aveţi nevoie. Pentru că este un spray delicat, fără alcool sau substanţe chimice, amestecul poate fi folosit şi pe părul copiilor. Pentru a-i păstra prospeţimea, proprietăţile şi eficienţa, sprayul ar trebui să fie preparat o dată la cinci zile şi ţinut în frigider. În cazul părului uscat puteţi înlocui lămâia cu o portocală.

Energizant pentru scalp
Această reţetă simplă stimulează scalpul, reduce mâncărimile, răcoreşte şi împrospătează pielea capului. Aveţi nevoie de două picături de ulei esenţial de mentă şi de 100 ml apă. Amestecaţi ingredientele într-o sticlă cu pulverizator. Înainte de fiecare utilizare scuturaţi sticla pentru omogenizare. Aplicaţi direct pe scalp de câte ori simţiţi nevoia.

Apa distilată şi uleiurile hidratează
Dacă părul dumneavoastră nu răspunde foarte bine la tratamente directe cu uleiuri şi unturi naturale, încercaţi acest amestec pentru a hidrata şi catifela părul: 150 ml apă distilată, 50 ml balsam pentru păr (alegeţi unul cât mai natural şi mai uşor) şi 25 ml ulei natural la alegere (măsline, avocado, sâmburi de struguri, migdale dulci...).
Turnaţi toate ingredientele într-o sticlă cu pulverizator şi scuturaţi bine, pentru omogenizare. Puteţi folosi preparatul atât pe părul umed, nefiind necesară clătirea lui, cât şi pe părul uscat, de câte ori simţiţi nevoia să îl împrospătaţi.