Main menu

header

de Elena Şerban

Mâinile sunt cartea de vizită a oricărei persoane. Doamnele, mai ales, îşi doresc mult ca pielea mâinilor să fie albă, fină şi catifelată. Există însă anumite situaţii când acest lucru nu se întâmplă. De cele mai multe ori de vină sunt acţiunile detergenţilor sau statul în frig. De asemenea, o circulaţie sangvină defectuoasă poate cauza înroşirea mâinilor. Dacă alte tratamente nu au efectele dorite, se recomandă seminţele de muştar negru, roşiile, lămâile, rizomii de stânjenei, dar şi făina de muştar.

Roşiile calmează usturimile
Ţineţi 10 minute mâinile într-o baie cu apă în care aţi pus o lingură cu făină de muştar. Cantitatea de apă nu trebuie să fie mai mare de un litru. După baie, mâinile se limpezesc în apă călduţă.
În cazul iritaţiilor provocate de acţiunea detergenţilor se recomandă roşiile. Acestea au acţiune emolientă asupra mâinilor, îndepărtează petele şi calmează usturimile. Striviţi două roşii mari şi bine coapte, adăugaţi un vârf de cuţit cu sare şi o linguriţă cu glicerină. În loc de roşii coapte, se poate folosi sucul de pulpă. Ţineţi palmele în acest amestec timp de 10 minute.

Fricţionaţi-vă cu felii de citrice
Roşeaţa mâinilor se poate îndepărta rapid cu suc de lămâie. Fricţionaţi intens pielea mâinilor cu suc de lămâie sau cu felii subţiri din aceste citrice.
Un alt amestec eficient pentru mâini frumoase este cel preparat din 10 g pulbere fină de rizomi de stânjenel, 15 g făină de in, 30 g miere, 15 g talc, 40 g praf de săpun şi 20 g de glicerină. După ce amestecaţi bine aceste ingrediente, ungeţi mâinile cu acest preparat. Se lasă să acţioneze cel puţin 30 de minute şi apoi se clăteşte cu apă călduţă.

Executaţi câteva mişcări de gimnastică
Chiar dacă pare greu de crezut, există o serie de mişcări de gimnastică pentru mâini. Aceste mişcări se pot efectua în orice moment al zilei şi au rolul de a menţine supleţea degetelor. Iată ce trebuie să faceţi: apucaţi fiecare deget în parte şi scuturaţi cu putere; executaţi mişcări circulare, păstrând palma şi degetele întinse; efectuaţi mişcări de strângere a pumnilor şi apoi întindeţi palma; strângeţi pumnii, apoi deschideţi-i brusc, cu degetele răsfirate; ţineţi palmele cu degetele întinse, pe o bucată de hârtie. Apoi, brusc, strângeţi pumnul şi mototoliţi hârtia.

Pont! Pentru ameliorarea circulaţiei mâinilor se recomandă băi alternative calde şi reci, ce trebuie repetate de mai multe ori.