Main menu

header

20-08-1de Gabriela Niculescu

Personajele-cheie ale acestui interviu sunt Alina Chinie şi Mădălina Petre de la RedBlonde sau veveriţele de la emisiunea „Happy Hour”, difuzată pe Pro TV. Le-am găsit extrem de fericite şi de energice, pentru că se pregăteau de lansarea primei lor piese, „BLL (Be le le)”, un featuring cu Răzvan „Krem” Alexe, la care au filmat şi un videoclip. Roşcata şi blonda ne-au vorbit nu doar despre muzică, ci şi despre machiaj, sport, diete şi trucuri pentru întreţinerea fizică.

Mădălina: „Pentru păr şi ten întrebuinţez uleiul de argan”
- Cum vă îngrijiţi tenul, părul şi unghiile? Folosiţi şi măşti naturiste?
Mădălina: Produsele naturiste care ajută tenul meu sunt cele pe bază de miere şi propolis. Pentru păr, dar şi pentru ten folosesc uleiul de argan. Sunt extrem de încântată de aceste produse. Măşti nu prea îmi fac, dar tot din gama naturistă folosesc un gomaj, tot pe bază de propolis şi miere.
Alina: Pentru ten merg la cosmetică şi fac nişte tratamente de curăţare, mă dau cu multe creme şi am grijă să am mereu faţa curată. Pentru păr şi pentru unghii nu fac eforturi foarte mari, folosesc vitamina A, calciu, zinc, balsam şi tratamente pentru podoaba capilară. Unghiile mi le fac singură.

- Ce activităţi sportive practicaţi şi cât timp le alocaţi?
M.: Nu fac foarte mult sport acum, dar am alocat ani buni practicării aerobicului. Recomand sportul, dar şi consumul de alimente sănătoase în trei mese regulate: fructe, legume, lactate degresate, dulciuri fără zahăr şi peşte.
A.: Merg la sală de trei ori pe săptămână, de unde Cosmin, antrenorul meu, are grijă să plec leşinată. Pe lângă asta, iubesc înotul şi profit de momentele în care bazinul de la sală e liber să dau vreo opt „ture”.

- Cum vă încărcaţi bateriile după o zi obositoare sau după sală?
M.: Aş fi tentată să zic că dormind, dar cred că, făcând acelaşi lucru în mod constant, zilele n-ar mai fi obositoare, ci plictisitoare. Suntem mai mult genul agitat, nu relaxat.
A.: Fac un duş, mă bag în pat şi mă uit la un serial, dar Mădălina are dreptate cu agitaţia.

Mădălina: „De remodelare corporală s-a ocupat sportul”
- Care a fost cel mai dificil sport sau cel mai istovitor program pe care l-aţi încercat până acum?
M.: Nu am practicat niciodată sporturi extreme, nu ştiu să schiez, să înot sau să fac bungee jumping. În schimb, în urmă cu ceva vreme adoram mersul cu rolele. Am practicat gimnastică atunci când eram mai mică şi am trecut şi pe la un curs de dansuri. Sunt convinsă totuşi că orice gen de sport este binevenit şi face foarte bine.
A.: Fără să par nebună, nu cred că am avut vreodată senzaţia că am un program prea încărcat. Îmi place să fiu ocupată, şi asta mă mulţumeşte. Probabil cel mai dificil program în care a existat şi mult efort fizic a fost cel din perioada „Dansez pentru tine”. Aveam facultate, „Happy Hour”, repetiţii pentru concurs... şi câteva ore de somn.

- Mergeţi la saloane de întreţinere, faceţi masaje sau proceduri de remodelare corporală?
M.: Oooooo, cuvântul magic „salon”. La saloane de întreţinere corporală nu am mers niciodată. Consider că, într-o mică măsură, îndepărtează femeile de sala de sport, pe care o agreez mai mult. Masaj fac o dată pe săptămână, pentru că doar atât îmi permite timpul. De remodelare corporală s-a ocupat sportul în trecut. Sincer, cred că este mai sănătos să faci mişcare decât să stai la aparate.
A.: Mă duceam într-o perioadă la masaj anticelulitic şi era „genial”. Când voi găsi timp voi merge iar.

Alina: „Încerc să mănânc lucruri cât mai naturale şi slabe”
- Cum arată regimul vostru alimentar?
M.: Regimul alimentar, vrem, nu vrem, devine un stil de viaţă. Am trecut prin toate etapele, de la unul haotic la unul echilibrat. În clipa de faţă mă trezesc dimineaţa, iau micul dejun, îmi beau cafeaua, apoi verific mail-urile şi îmi organizez ziua. La prânz plec spre Buftea, unde întotdeauna la aceeaşi oră, 15:00, îmi iau prânzul, urmează emisia şi după emisiune merg spre sala de repetiţii sau studioul RedBlonde. Acolo îmi iau cina în funcţie de cât timp petrecem la faţa locului, pentru că se întâmplă să ajung înapoi acasă între 23:00 şi 1:00. Ca o concluzie: trei mese pe zi, obligatoriu lichide multe pentru hidratare, de preferat apa plată, sucuri naturale sau ceai, şi fructe pe post de gustări între mese.
A.: Regimul meu alimentar este dezastruos. Mănânc când apuc şi chiar şi atunci fac nazuri în legătură cu ceea ce trebuie să consum. Încerc să mănânc lucruri cât mai naturale şi slabe în grăsimi. În acest moment am o afinitate pentru broccoli.

- Care sunt cele mai ispititoare alimente „interzise” pentru voi şi ce excese faceţi?
M.: Mă bucur că am renunţat sau, mă rog, mai consum strict ocazional junk food. Câteodată mai mănânc câte un hamburger, dar rar. Pe vremuri făceam exces de băuturi acidulate, acum nu îmi mai permit nici asta. (râde!) Am tendinţă de îngrăşare, aşa că mă ţin departe de toate ispitele.
A.: Nu cred că am vreun aliment care să îmi fie „interzis”... În schimb, fac excese de broccoli, mango, piure de morcovi şi salată de ton.

20-08-2Alina: „Am multe pasiuni: teatru, dans, şofat, haine, improvizaţie“

- Ce pasiuni aveţi, exceptând muzica?
M.: Când am timp citesc, vizionez documentare, pasiuni ascunse în afară de muzică chiar nu am. Însă în ultima vreme am fost amândouă concentrate pe lansarea primei piese RedBlonde, „BLL (Be le le)”, care este un featuring cu Răzvan „Krem” Alexe de la „Românii au talent” şi pentru care am şi filmat un videoclip ce s-a lansat de curând. Sperăm să vă placă.
A.: Am multe pasiuni: teatru, dans, agitaţie, şofat, haine, improvizaţie. Şi pe toate le fac cu cea mai mare plăcere. Am o afacere online de haine şi de accesorii, „VeveStore”, fac parte dintr-o trupă de improvizaţie, Dexter’s, cu care am spectacole în fiecare săptămână.

20-08-3Mădălina: „Folosesc săpun de faţă pe bază de propolis“

- Ce obiceiuri legate de machiaj aveţi?
M.: Având în vedere că ne machiem în fiecare zi şi facem asta de acum şase ani, clar a trebuit să avem mare grijă de tenul nostru. Eu nu am obiceiuri diferite de alte femei, dar înainte să mă machiez folosesc o loţiune micelară, pentru a îndepărta impurităţile de pe ten, după aceea aplic o bază matifiantă şi apoi tot ce ţine de un machiaj, de la fond de ten la gloss. La demachiere folosesc, pentru spălarea tenului, un săpun de faţă pe bază de propolis, pentru ochi, un demachiant special şi apoi aplic o cremă pentru ten sensibil.
A.: Îngrijirea tenului e foarte importantă pentru mine, aşa că am grijă să îl menţin hidratat mereu, mai ales înainte să mă machiez. Ca stil de machiaj voi fi întotdeauna adepta celui natural, asta însemnând fond de ten, blush şi... cam atât. Demachierea este nelipsită. Nu există seară în care să mă culc machiată, pentru că nu suport asta.