Main menu

header

de Elena Şerban

Somonul este unul dintre peştii al căror consum este recomandat de toţi nutriţioniştii. Nu doar datorită conţinutului mare de Omega 3, ci şi pentru cantitatea mare de astaxantină, cel mai important carotenoid. Acest puternic antioxidant are proprietăţi anti-inflamatoare, având în acelaşi timp efectul unui analgezic, fără însă a da dependenţă.

Alungă oboseala ochilor
Specialiştii spun că acest antioxidant este perfect după reprizele de antrenament intens, ajutând la refacerea muşchilor, însă măreşte şi rezistenţa.
Astaxantina e de folos şi în boli precum retinopatia diabetică sau degenerescenţă maculară. Este utilă în cazul oboselii ochilor şi ne ajută să vedem în detaliu. Despre astaxantină se ştie că este de 6.000 de ori mai puternică decât vitamina C, de 800 de ori mai bună decât coenzima Q10 şi are o acţiune de 550 mai vizibilă decât catehinele din ceaiul verde.
Prin urmare, consumul de somon are efect la nivelul pielii, pe care o protejează de acţiunea nocivă a razelor de soare. De asemenea, somonul previne ridurile fine. Pentru a beneficia de calităţile somonului este recomandat să se consume zilnic cel puţin 150 g de somon.