Main menu

header

25-09-1de Gabriela Militaru

- Provocatoarea actriţă din serialul şi filmul „Totul despre sex” îşi menţine aspectul tânăr cu produse revoluţionare antiîmbătrânire

La 42 de ani, când a început să joace în serialul „Totul despre sex”, Kim Cattrall arăta senzaţional. Acum, la 56 de ani, actriţa care a întruchipat-o pe Samantha Jones pare la fel de tânără. Senzual şi îndrăzneţ, stilul Samanthei este cel al unei femei care se impune prin felul cum arată. Deşi actriţa susţine că viaţa sa reală nu se aseamănă cu cea a personajului pe care l-a jucat, Kim este, şi în afara ecranului, la fel de strălucitoare.

Nu este încă pregătită pentru operaţii estetice
Preocupată de ideea de a arăta tânără, Kim a declarat că nu este încă pregătită pentru operaţii estetice. În schimb, foloseşte produse revoluţionare menite să amâne apariţia semnelor trecerii timpului pe corpul său. Actriţa a mărturisit că se simte foarte bine în pielea sa la vârsta pe care o are. „Nu doresc deloc să arăt ca şi cum aş avea 20 de ani. O frunte fără riduri indică o persoană care nu şi-a trăit viaţa”, a spus ea.
La 54 de ani, Kim a devenit imaginea unei firme de produse antiîmbătrânire. Acestea, dar şi alte trucuri o ajută pe actriţă să-şi menţină înfăţişarea tânără.

Foloseşte botox pentru a ascunde micile defecte
Kim Cattrall a fost mereu sinceră în privinţa modificărilor pe care le-a făcut asupra înfăţişării sale. Actriţa a recunoscut că recurge ocazional la botox. „Am un rid foarte pronunţat între sprâncene, folosesc botox pentru a ascunde acest defect, dar asta este tot ceea ce fac”, a spus ea. Actriţa a mărturisit că nu a apelat niciodată la operaţiile estetice, deoarece consideră ca ar schimba-o atât de mult, încât nu s-ar mai recunoaşte în oglindă.

Aplică mascara chiar şi atunci când poartă ochelari de soare
Viaţa petrecută în lumina reflectoarelor a învăţat-o pe Kim să adopte un regim special pentru îngrijirea tenului. Actriţa spune că, în lipsa tratamentului facial obişnuit, tenul ei s-ar usca excesiv şi s-ar înroşi. Kim îşi spală faţa cu apă călduţă şi tratează zonele uscate din jurul obrajilor şi nasului cu cremă hidratantă. „Fiecare dintre noi avem un amestec de zone uscate şi grase pe suprafaţa corpului. Cred că fiecare zonă trebuie să fie tratată corespunzător, fără a ne axa exclusiv pe produse pentru piele uscată sau grasă”, a declarat ea.
În zilele când nu se află pe platoul de filmare, Kim preferă să nu folosească machiajul, pentru a lăsa pielea să respire. Singurul lucru la care nu poate să renunţe este mascara, pe care o foloseşte chiar şi atunci când poartă ochelari de soare. „Nu mi-o luaţi niciodată! Nu plec nicăieri fără ea”, a spus actriţa.
Când vine vorba despre imaginea sa de sex-simbol, Kim ştie să nu facă excese. Actriţa nu este, de exemplu, adepta conturului exagerat al buzelor. „Cred că cel mai bine este să alegi un look cât mai natural, mai ales o dată cu înaintarea în vârstă”, a explicat actriţa.

Nuanţa fondului de ten trebuie să varieze în funcţie de vreme
Adeptă a expresiei „ce-i mult strică”, Kim consideră că machiajul este esenţial pentru felul în care arată o femeie. Actriţa crede că un machiaj frumos şi rezistent începe cu un fond de ten bun. Pentru asta, ea are mereu grijă să aleagă cea mai bună combinaţie de nuanţe pentru tenul său. Ca şi bază de machiaj, Kim preferă o marcă ce nu conţine uleiuri. Tonurile pe care le foloseşte sunt cele de piersică, ce se potrivesc foarte bine cu nuanţa naturală de porţelan a pielii sale.
O altă regulă de la care actriţa nu se abate este aceea de a schimba nuanţa fondului de ten o dată cu schimbarea anotimpului. Indiferent cât de bine arată loţiunea aplicată pe obraz, nuanţa ei trebuie să fie potrivită cu vremea de afară.

Admirată pentru buclele blonde, sexy
Blonda Samantha Jones a impresionat în „Totul despre sex” şi prin coafură. Dincolo de ecran, Kim Cattrall are cel puţin la fel de multă grijă de părul său. Lungimea consacrată a părului actriţei este cea medie. Această dimensiune îi permite să poarte părul atât aranjat în coafuri mai sofisticate, cât şi liber pe spate.
În 2011, hairstylistul său, Steven Ward a deconspirat secretul coafurii actriţei. El foloseşte un balsam pentru volum, gel de păr şi o succesiune de periaje ale acestuia, utilizând perii speciale pentru bucle. De asemenea, Ward apelează la o placă specială pentru onduleuri, cu care acţionează doar asupra vârfurilor şi a câtorva şuviţe. Scopul, a spus el, este de a avea câteva bucle răzleţe ondulate. La final, Ward foloseşte o cremă de păr pentru a aranja firele rebele şi pentru a da părului un aspect de bucle cât mai bine definite şi naturale.
De culoarea părului actriţei se ocupă Marie Robinson, care îi transformă şatenul deschis natural în blond închis. „Apoi adaug câteva tonuri mai deschise în jurul feţei pentru o înfăţişare mai luminoasă şi tonuri de caramel, pentru a da părului dimensiune”, a declarat Robinson.

Nu renunţă la mişcarea zilnică
Kim îşi menţine silueta şi cu ajutorul exerciţiilor fizice. Actriţa merge foarte des la sala de gimnastică, aleargă sau înoată. În plus, adoră să danseze, practică Pilates şi yoga. Potrivit spuselor sale, actriţa face mişcare cel puţin 30 de minute pe zi. „Fac gimnastică chiar şi când sunt răcită”, a spus ea.
Recent, Kim a adăugat la exerciţiile zilnice şi fizioterapia. „Trupul meu este instrumentul meu, este Stradivariusul meu”, a declarat ea. Noul său regim îmbină yoga cu fizioterapia, fapt care a ajutat-o să-şi amelioreze problemele pe care le are cu gâtul şi cu spatele.

Consumă mâncăruri organice, peşte şi nuci de Macadamia

Pe măsură ce trec anii, efectele unei diete deficitare se fac resimţite pe ten şi pe corp. Kim Cattrall este conştientă de acestea şi urmăreşte să le evite printr-un regim cât mai sănătos. Actriţa urmează cu stricteţe dieta Hamptons, creată de Fred Pescatore. Aceasta îi încurajează pe adepţi să consume carne şi grăsimi sănătoase, reducând consumul de carbohidraţi. Regimul se centrează pe consumul de mâncăruri organice, peşte, acizi Omega 3 şi nuci de Macadamia. Toate acestea stimulează metabolismul şi ajută organismul să-şi păstreze greutatea ideală pentru o lungă perioadă. „Ţin dietă din 1976, pentru că ador să mănânc. Iubesc gusturile şi mirosurile, dar pe măsură ce îmbătrânesc devine din ce în ce mai greu să-mi menţin silueta”, a declarat actriţa. La un moment dat, Kim a fost nevoită să se îngraşe pentru rolul din „Ea e Veronica Velour”, dar, după terminarea filmărilor, actriţa şi-a reluat dieta de 2.000 de calorii pe zi. În plus, Kim nu consumă zahăr. Cu toate acestea, ea a mărturisit că cedează tentaţiei de a mânca uneori ciocolată.

Exfoliere în fiecare zi
Faimoasă pentru decolteul său generos, Kim are o piele care nu îi trădează vârsta. Secretul său constă în exfoliere. Actriţa a mărturisit că de patru ani îşi exfoliază întregul corp în fiecare zi... „chiar şi scalpul”, după cum a declarat. În plus, Kim nu se expune niciodată la soare.

• Oferindu-şi permanent ocazii de răsfăţ, actriţa care a interpretat-o recent pe Cleopatra adoră băile în lapte. „Ador toate ritualurile străvechi de înfrumuseţare. Am jucat rolul Cleopatrei şi mă încântă obiceiul său de a face baie în lapte“, a spus Kim