Main menu

header

de Cătălina Tăgârţă

Poate părea greu de crezut, dar, în loc să le facă frumoase şi delicate, multe dintre obiceiurile zilnice ale femeilor mai degrabă le îmbătrânesc. Iată care sunt cele mai importante dintre acestea, potrivit www.totalbeauty.com, pentru a şti să le evitaţi pe viitor.

Rimelarea genelor inferioare evidenţiază cearcănele
Aplicarea rimelului pe genele inferioare pare a fi în fruntea listei cu greşeli comise de femeile avide de înfrumuseţare. De ce e greşit? Pentru că acest lucru scoate în evidenţă imperfecţiunile de sub ochi, cum ar fi ridurile sau cearcănele. În loc de asta, specialiştii recomandă rimelarea genelor cu mascara negru, cât mai intens şi mai aproape de rădăcini, iar cine doreşte să le „întoarcă” ar fi bine să onduleze doar vârfurile.

Creionul corector pentru sprâncene
O dată cu înaintarea în vârstă, sprâncenele se răresc şi ele, aşa că trebuie pensate cu mare grijă. Ideal e să nu le subţiaţi prea tare şi să le daţi o formă care să vă avantajeze. Cel mai bine e să facă asta cineva care se pricepe, apoi le puteţi pensa acasă, păstrând liniile de bază. Nu le subţiaţi prea tare, iar dacă e nevoie de retuşuri apelaţi la creionul corector sau la machiaj. Sprâncenele bine definite schimbă radical aspectul întregului chip.

Fondul de ten în exces măreşte liniile fine
Din dorinţa de a acoperi mici riduri, multe doamne folosesc fondul de ten sau pudra în exces. Dacă rujul tinde să „migreze” în ridurile verticale ale buzei şi să le scoată în evidenţă, fondul de ten şi pudra se adună în liniile fine ale tenului, făcându-le să pară mai mari. Cine nu poate renunţa totuşi la aceste produse ar fi bine dacă le-ar folosi cel puţin în cantităţi mai mici şi ar opta pentru cele mai naturale, mai apropiate de culoarea tenului.

Rujul strident vă face să arătaţi mai în vârstă
Pe măsură ce oamenii îmbătrânesc, conturul buzelor se estompează, astfel că de la o vârstă nu se mai potrivesc rujurile de culoare intensă.
Rujul roşu ce depăşeşte buzele (şi aşa lipsite de expresivitate) sau care se întinde pe dinţi nu vă face decât să arătaţi mult mai în vârstă. În plus, culorile stridente evidenţiază defectele, aşa că ideal e să optaţi pentru nuanţe mai calde, pentru culoarea rozalie sau cât mai naturală, eventual folosiţi şi un contur de buze. Deci spuneţi adio nuanţelor închise sau maroului. Şi, evident, aveţi grijă la dantură. Dinţii îngălbeniţi sunt întotdeauna o bilă neagră, aşa că fie faceţi o vizită dentistului, pentru a opta pentru un tratament de albire, fie folosiţi mai des o pastă de dinţi specială, ceea ce e mult mai la îndemână.

Bretonul pune ochii în evidenţă
Uitaţi de coafurile învechite. Părul lung, drept, cu cărare pe mijloc poate era la modă în adolescenţă, dar acum nu se mai potriveşte. Există foarte multe lookuri care vă pot face să arătaţi incredibil. Cine are părul lung trebuie să renunţe la coadă sau coc şi să facă schimbări, iar dacă e scurt e bine să ştie că se poartă puţin răvăşit, dar nu chiar dezordonat. Specialiştii de pe totalbeauty.com spun că o tunsoare „cu breton”, de exemplu, va pune ochii în evidenţă şi va acoperi şi ridurile de pe frunte.

• Chiar dacă în adolescenţă sau tinereţe foloseaţi blush-ul fără restricţii, obrajii nu şi-au păstrat fermitatea de altădată, aşa că ar fi bine să alegeţi nuanţe care să se potrivească însă cu restul culorilor folosite în machiaj. Apoi, aplicaţi blush-ul prin mişcări faţă-spate în punctul cel mai înalt al obrajilor spre pomeţi.