Main menu

header

de Cătălina Tăgârţă

Cine nu-şi doreşte un ten sănătos, perfect hidratat şi luminos? Din păcate, timpul reprezintă o problemă majoră pentru mulţi, aşa că cine nu are un program încărcat sau nu are bani să ajungă într-un salon de înfrumuseţare e bine să ştie: fie că poate opta pentru măştile naturiste, fie că există pe piaţă tot felul de produse care pot fi folosite la domiciliu.

Cel puţin doi litri de apă pe zi!
Orice bărbat sau femeie care vrea să atragă privirile celor din jur şi care îşi doreşte să fie sănătos/oasă trebuie să aibă mare grijă la alimentaţie. „Indiferent pentru ce program sau metodă de înfrumuseţare optează, toată lumea trebuie să ştie că hidratarea are un rol esenţial, la fel ca nutriţia. Un ten nehidratat se observă imediat, astfel încât acest lucru nu trebuie făcut doar din interior - prin consumul zilnic a cel puţin doi litri de apă -, ci şi din exterior, cu creme şi seruri. E important ca ambele recomandări să fie respectate în egală măsură”, ne-a spus Alina Tabacu (foto), managerul Clinicii Soluţii-Estetică, din Capitală. Odată respectate cele două reguli, se poate trece la îngrijirea propriu-zisă.

Botowhite, uşor de realizat
În ultima perioadă au apărut pe piaţă tot felul de produse care pot fi folosite atât de specialişti, în centrele de înfrumuseţare, cât şi în confortul propriei case. „Un astfel de exemplu este Botowhite, tratament care se poate face în cadrul centrului Soluţii-Estetică”, ne-a spus Alina Tabacu. Uşor de realizat, acesta este recomandat pentru întindere/lifting atât persoanelor trecute de prima tinereţe, cât şi celor mai tinere. Apa, glicerina, fructoza, glucoza, rozmarinul, dioxidul de titan şi hidroxidul de potasiu pe care le conţine ajută la hidratarea tenului şi la refacerea rapidă a celulelor. „Botowhite, din gama Renlive, se face în patru etape, din care: demachiere, fermitate, revitalizare şi energizare şi conţine produse pentru fiecare dintre acestea. Demachiantul Epi Peel se aplică şi se masează uşor pe zona de lucru, având rol de curăţare şi de calmare. Apoi urmează serul, care se administrează printr-un masaj de circa trei minute şi care are rolul de a lumina foarte bine tenul. Ca regulă generală, la aplicarea serului - care are textura lipicioasă -, mişcările se fac de jos în sus, prin desprinderea lentă a palmelor de pe faţă. Apoi se face revitalizarea - cu o fiolă ce conţine extract de neem, acid hialuronic, arnică şi muşeţel, iar la sfârşit se pune o mască pe bază de apă termală, cu efect de hidratare”, a adăugat reprezentanta Soluţii-Estetică.

„Recomand tuturor să aibă grijă de aspectul fizic”
Realizarea întregului pachet durează circa jumătate de oră, iar patru-cinci şedinţe, la salon sau acasă, sunt suficiente pentru a se vedea o îmbunătăţire majoră în aspectul tenului, care va fi mai radios şi mai luminos. „Trăim într-un mediu şi o perioadă în care imaginea are un impact major, aşa că recomand tuturor să aibă grijă de aspectul fizic. Sfătuiesc persoanele care nu renunţă la mersul la salon ca, înainte de a-şi face abonament pentru o anumită procedură, să o încerce, să vadă mai întâi dacă i se potriveşte şi să perceapă în mod real efectul tratamentului”, a mai spus Alina Tabacu.

Peelingul săptămânal e esenţial

Cine nu reuşeşte să îşi ia un astfel de pachet facial trebuie să respecte cel puţin câteva reguli simple: „E esenţial ca toată lumea să îşi facă săptămânal un peeling, pentru a curăţa impurităţile de la suprafaţa pielii. Doar după realizarea acestuia, fiecare va observa că pielea este mult mai fină dedesubt, sub impurităţile pe care le acumulează zilnic la suprafaţă, iar principiile active din cremele folosite pot pătrunde mai bine în piele. Uleiul de măsline cu zaţ de cafea sau direct în amestec cu cafeaua măcinată poate fi o soluţie bună. În schimb, demachierea trebuie făcută în fiecare seară cu un produs potrivit tipului de ten sau problemelor cu care fiecare se confruntă. Uleiul de argan e esenţial pentru piele, indiferent că vorbim despre ten sau despre corp, iar acidul hialuronic joacă, de asemenea, un rol în hidratarea, elasticitatea şi repararea ţesutului”, ne-a mai dezvăluit managerul Alina Tabacu.