Main menu

header

de Cătălina Tăgârţă

Când vine vorba despre epilare, cele mai multe femei preferă să facă această operaţiune singure, acasă. Majoritatea motivează alegerea din cauza banilor, dar sunt şi persoane care fac acest lucru din lipsa timpului sau pur şi simplu de frică. Indiferent de motiv, persoanele care optează pentru ceară e bine să ţină cont de câteva sfaturi simple.

Are efect de lungă durată
Dacă epilatul cu lama de ras e o soluţie rapidă, dar de scurtă durată, persoanele care nu au un aparat de epilat pot opta pentru o soluţie aproape la fel de ieftină ca lama: ceara. Cine face asta e bine ca să ceară, cel puţin prima oară, ajutorul unei prietene mai experimentate sau să se documenteze foarte bine.
În primul rând trebuie să acorde timp suficient acestei operaţiuni: pe puţin două ore. De preferat e ca ea să fie făcută în week-end sau într-o seară, pentru a nu fi presate de timp. Efectul e de lungă durată, iar durerea e pe măsură, adică destul de mare, din păcate. Pentru această operaţiune e nevoie de: ceară, un aplicator din lemn (spatulă), pudră de talc şi ulei sau chiar spirt, pentru a curăţa ceara rămasă.

Optaţi pentru produsul de unică folosinţă
Mai întâi trebuie aleasă ceara potrivită pentru tipul de piele al fiecăruia. Însă e bine să ştiţi că pe piaţă există mai multe tipuri: ceară sub formă de benzi, de unică folosinţă sau refolosibilă. Ceara de unică folosinţă este mai igienică, însă un pic mai costisitoare decât cea refolosibilă. De asemenea, multe persoane se tem de ceara fierbinte, de aceea ele e bine să ştie că există şi produse care pot fi folosite reci, mai ales în cazul în care pielea se irită. Foarte important este să se citească instrucţiunile de folosire, pentru a evita anumite riscuri, cum ar fi ceara lipită de piele sau arsuri provocate de nerespectarea acestor reguli.

Ştergeţi bine pielea înainte de aplicare
Pentru o epilare eficientă e nevoie ca zona respectivă din corp să fie mai întâi curăţată şi exfoliată, pentru o mai bună „lipire” a produsului. Eventual, pielea poate fi dezinfectată cu gel antiseptic sau cu alcool. Apoi se poate trece la operaţiunea propriu-zisă: ceara trebuie încălzită până la temperatura de 40°C, se aplică pe piele uniform, în sensul de creştere a firului de păr, apoi se îndepărtează tot uşor, la un timp foarte scurt de la aplicare, dar în sensul opus al creşterii firului de păr. Urmează clătirea zonei epilate cu apă rece, pentru a domoli roşeaţa. Apoi se pot folosi creme hidratante bazate pe aloe vera, pentru a preveni iritaţiile.

• Cine reuşeşte să se epileze cu ceară are garanţia că circa patru săptămâni nu va mai avea probleme cu pilozitatea, întrucât părul este îndepărtat cu tot cu rădăcină, nu rupt.

Atenţie! Fiţi cu băgare de seamă la temperatura produsului! Vă puteţi da seama de acest lucru după starea de lichiditate sau testaţi prin atingere. În caz contrar, vă puteţi alege cu arsuri.