Main menu

header

24-11-1de Gabriela Niculescu

Cu Emma Zeicescu vă întâlniţi zilnic la Realitatea TV, între orele 16:00 şi 18:00, la „NewsRoom”. Am dorit să ne împărtăşească din experienţa sa în lupta cu kilogramele în plus şi cu micile plăceri culinare pe care trebuie să le ţină în frâu, pentru că astăzi este exemplul femeii frumoase şi echilibrate.

„Există ceva ce nu aş vrea să se mai repete: 12 kilograme în plus”
- Ce te face să te urneşti spre sala de fitness atunci când statul în pat, la căldură, e mult mai confortabil?
- Uneori, mai ales iarna, şi eu mă urnesc mai greu. Foarte greu chiar. (Râde!) Există însă ceva ce nu aş vrea să se mai repete vreodată. Ceva ce nu vreau să uit. 12 kilograme în plus, în 2007, şi un regim alimentar complet greşit. La înălţimea mea este foarte mult. Aşa că am găsit cumva un soi de echilibru. În fiecare zi mă cântăresc, şi când văd că am luat puţin în greutate las dulciurile, sunt mai atentă la ce mănânc şi merg la sală.

- Care a fost cel mai solicitant antrenament fizic urmat?
- Mi-a plăcut foarte tare spinning-ul. Chiar dacă este solicitant, simţi că îţi lucrează foarte bine partea de jos a corpului. Imediat se văd rezultatele: musculatura picioarelor, fesieri şi abdomen. Mi-a plăcut, mi s-a părut uşor dificil, mai ales după o zi de muncă, dar îl recomand cu drag. La fel de tare am savurat şi zumba. Îmi place să dansez... aş putea să dansez o zi întreagă. Este relaxant, dificil dacă ai un deficit de energie, dar, din ce am observat, rezultatele se văd.

„Privesc sportul ca pe un răsfăţ, e mult mai motivant”
- Ce alte activităţi fizice îţi mai plac?
- Alergatul pe bandă. Dacă aş avea mai multă energie aş alerga toată ziua. Mă relaxează, tonifică muşchii picioarelor şi elimină stresul. Pentru mine funcţionează perfect. Cea mai bună alergare a fost în jur de o oră şi un pic, şi după aceea m-am simţit excelent. Apoi, schiatul este sportul preferat de iarnă şi merg cât de des pot. M-am autoeducat să privesc sportul, în general mişcarea, ca pe un răsfăţ, şi astfel e mult mai motivant.

- Ce părere ai despre faptul că România se situează pe un „onorant” loc III în clasamentul ţărilor cu cel mai mare număr de persoane afectate de obezitate?
- Cred că abandonăm repede, nu ne motivăm suficient, şi asta se vede. Cred că mâncăm toate prostiile, deşi ştim că ne fac rău. Acum, nu vreau să creadă cineva că eu trăiesc cu o foaie de varză toată ziua. Mie chiar îmi place să mănânc, îmi plac gusturile noi, diferite. Dar încerc să nu combin alimentele între ele, să beau apă... deşi aici nu sunt mereu un elev silitor. Eu am învăţat un lucru povestit de un prieten. Vrei să bei un litru de suc? Nicio problemă. Imaginează-ţi atunci dacă ai putea să mănânci un kilogram de zahăr. Când am făcut paralela asta, m-am îngrozit. Şi nu vreau să uit asta. Şi mai avem un păcat. Ne abandonăm pe noi. Aşa că vă dau un sfat, pe care l-am aplicat şi eu azi dimineaţă. Când simţiţi că nu aveţi chef să faceţi nimic, faceţi totul. Vreţi să mâncaţi o ciocolată? Luaţi un ananas! N-aveţi chef de sală? Puneţi alarma la ora 7:00 şi fugiţi la sală. După toate astea, psihicul vă va mulţumi.

- Care sunt cele mai irezistibile ispite alimentare pentru tine?
- Îmi doresc o viaţă în care să nu mă îngraş. Ca să fie clar de unde pornim. (Râde!) Sunt îndrăgostită de ciocolată. Este plăcerea mea vinovată. Îmi plac foarte mult pastele, dar încerc să nu abuzez. Iar de fripturicile cu sos, nu mai zic. Şi mai am un păcat: mezelurile. Ştiu, nu sunt bune, dar le iubesc. Dumnezeule, mi s-a făcut foame! Am câteva nuci în dulap. Îmi calmează pofta, care este, de cele mai multe ori, înşelătoare. „Când mă mai rotunjesc, aplic varianta dietei proteice”

- Ai ţinut vreodată dietă? Dacă da, care?
- M-am născut ţinând dietă şi o să mor ţinând dietă. (Râde!) Sunt un om atent la ce mănâncă. Mă simt bine în pielea mea, la 51 de kilograme, aşa că, atunci când mă mai rotunjesc, aplic varianta dietei proteice. La mine funcţionează. Este o dietă pe care o recomand cu încredere. Are multiple beneficii: poţi, spre exemplu, mânca ouă, carne, ceea ce-ţi conferă energie, nu trebuie să te înfometezi şi, ca atare, nici nu suferi de clasica oboseală, deprimare, ca în cazul altor diete.

- Meniul tău într-o zi obişnuită?
- Încerc să nu plec din casă fără să mănânc un iaurt cu cereale sau piept de pui afumat. Pe la prânz mănânc pui cu ceva sos, iar seara, ceva uşor. Între mese, ronţăi nuci, migdale cât să îmi dea un pic de energie.

24-11-3„Colţul meu de linişte - atelierul Zellia“

- Cum îţi încarci bateriile după o zi istovitoare?
- După o zi istovitoare mă retrag către colţul meu de linişte. Atelierul Zellia, acolo unde vă croim fericirea. Şi nu este doar un slogan. Am întâlnit mulţi oameni care au plecat zâmbind de la noi. De fapt, asta este cea mai frumoasă recompensă. Aici reuşesc să mă detaşez de problemele cotidiene şi să îmi las imaginaţia să zboare. Prima colecţie, „La Capricieuse”, pe care am lansat-o recent, a fost momentul nostru de debut. Este o colecţie ce cuprinde zece ţinute casual, inspirate de aerul franţuzesc şi care se bazează pe simplitate şi feminitate. Este o picătură de suflet pentu femei, pentru cele care vor să aleagă Zellia Fashion by Emma Zeicescu. Aleg simplitate, eleganţă, parfum franţuzesc şi un zâmbet larg. Aleg fericirea!

„În fiecare zi mă cântăresc, şi când văd că am luat puţin în greutate las dulciurile, sunt mai atentă la ce mănânc şi merg la sală“

24-11-2„Îmi aplic măşti în varianta bio“

- Mergi la saloanele de înfrumuseţare?
- Aici sunt deficitară. Ar trebui să merg mai des. Îmi plac masajele, dar ajung din când în când. De vină este timpul lipsă. Îmi plac foarte tare toate nebuniile care ne ajută să ne păstrăm tineri şi sănătoşi. Şi pentru că nu am timp prea mult pentru saloane, parcă mi-ar plăcea mai mult ideea de masaj făcut acasă. E o variantă de compromis.

- Spuneai că îţi place să-ţi prepari diverse măşti naturiste. Dă-ne câteva exemple.
- Miere cu banană. Simplă şi, chiar dacă pare că „murdăreşte” cam mult, e foarte bună. Eu prefer fructele puse direct pe faţă. Nu mai am încredere în ce găsim în comerţ, aşa că îmi aplic măşti în varianta bio. Fructe pasate. Gălbenuş de ou din când în când... sau mască din lapte şi miere. Mai simplu nu se poate. Iată o reţetă: 1 lingură cu miere, 1 lingură cu ulei de măsline şi un gălbenuş. Se amestecă aceste ingrediente până la omogenizare şi se aplică pe faţă timp de 20 de minute. Se curăţă cu apă călduţă. Lasă tenul foarte catifelat şi hidratat.