Main menu

header

de Daniela Anton

Aţi avut o noapte nedormită, o zi supraîncărcată sau o stare psihică proastă? Aceste lucruri se pot vedea imediat pe faţă. Iată ce puteţi face şi ce măsuri ar trebui să luaţi dacă vreţi să arătaţi bine într-una dintre zilele când sunteţi extrem de obosită. Un machiaj bun şi câteva remedii naturiste vă vor reda rapid frumuseţea.

Regeneraţi pielea cu un exfoliant
Pentru a vă recăpăta frumuseţea chipului trebuie să urmaţi câţiva paşi. Mai întâi regeneraţi-vă pielea cu un exfoliant. După o săptămână grea în care aţi pierdut multe ore de somn este necesar să scăpaţi de celulele moarte pentru a avea un ten curat şi sănătos. Cearcănele pot fi ascunse cel mai bine cu un corector. Folosiţi un produs 2 în 1, atât corector, cât şi iluminator. În momentul în care aplicaţi un astfel de produs sub ochi nu vă ascunde doar cearcănele, dar vă accentuează şi privirea, ducând astfel la un look luminos.
De asemenea, puteţi folosi un cleşte de gene. Acesta vă oferă nişte gene lungi, care, atunci când sunt date cu mascara, vă poate schimba total chipul obosit. După ce aţi folosit cleştele, aplicaţi mascara încet, de la baza genelor în sus, până la vârfuri. Încercaţi să acoperiţi genele dintr-o singură aplicare, deoarece un al doilea strat de rimel vă va încărca genele şi vă va accentua oboseala. Următorul pas pentru a vă masca oboseala este să folosiţi un fard de obraz. Pentru un ten proaspăt, blush-ul este foarte important. Cele mai bune sunt cele sub formă de cremă, deoarece vă oferă un aspect natural şi, de asemenea, intră foarte bine în piele.
Puteţi să încercaţi şi blush-urile care au mai multe nuanţe. Astfel, atunci când sunteţi obosită şi vreţi să ascundeţi acest lucru e bine să evitaţi să vă daţi cu un ruj mat, într-o nuanţă intensă, deoarece nu vă va ajuta. Cel mai bine ar fi să încercaţi un luciu în nuanţe naturale de roz, care vă va oferi un plus de prospeţime. Iată şi câteva tratamente revitalizante cu ingrediente naturale pentru tenul obosit, pe care le puteţi aplica chiar acasă.

Aspect luminos cu esenţă de migdale şi seminţe de floarea-soarelui
Pentru un aspect luminos folosiţi seminţe de floarea-soarelui şi esenţă de migdale, bogate în antioxidanţi, pentru a conferi pielii dumneavoastră vigoare şi sănătate. Aveţi nevoie de o jumătate de cană cu ulei de migdale, o mână cu seminţe de floarea-soarelui pisate şi o jumătate de cană cu miere. Începeţi prin a încălzi mierea, adăugaţi uleiul şi seminţele şi ţineţi pe foc câteva minute. Răciţi compoziţia şi apoi aplicaţi-o pe faţă. Aşteptaţi o jumătate de oră ca să-şi facă efectul, iar apoi spălaţi-vă faţa cu apă călduţă.

Zeamă de castraveţi şi lapte pentru catifelare
Combinaţia de zeamă de castraveţi şi lapte hidratează în profunzime şi redă catifelarea tenului. Aveţi nevoie de o lingură cu suc de castravete (îl puteţi obţine punând castravetele într-un blender), o lingură cu lapte şi un albuş. Amestecaţi toate ingredientele până când se încorporează bine albuşul, apoi, cu o pensulă, aplicaţi tratamentul pe faţă. După 15 minute clătiţi cu apă călduţă.

Combinaţia de iaurt şi măr curăţă în profunzime
Tratamentul cu iaurt şi măr curăţă în profunzime, îndepărtează celulele moarte care împiedică porii să funcţioneze normal şi revitalizează pielea. Aveţi nevoie de un măr şi două linguriţe cu iaurt. Răzuiţi mărul într-un bol, adăugaţi iaurtul şi amestecaţi până se omogenizează. Aplicaţi tratamentul pe faţă şi pe gât. Lăsaţi-l să acţioneze circa 15 minute şi îndepărtaţi-l cu ajutorul unui burete, apoi clătiţi cu apă caldă.

Flori de tei pentru cearcăne
Dacă aveţi ochii înroşiţi, umflaţi sau cu cearcăne, iată câteva remedii naturiste care au un efect foarte bun. Pentru ochii obosiţi, uşor umflaţi, luaţi 20 g de albăstrele pe care le puneţi în 200 ml de apă fierbinte şi le lăsaţi să se infuzeze într-un ibric acoperit. Apoi, cu ajutorul unor dischete de bumbac, aplicaţi comprese în zona ochilor. În cazul în care aveţi cearcăne, luaţi două linguri cu flori de tei pe care le lăsaţi zece minute în 200 ml de apă fierbinte. Când ceaiul se răceşte aplicaţi comprese.

• Alimentaţia corectă vă va ajuta să aveţi o siluetă frumoasă, dar şi o piele radiantă, catifelată şi hidratată. Consumaţi o mare varietate de fructe, legume, cereale, carne slabă, brânză, lapte, ouă, dar şi multe lichide, astfel veţi elimina toxinele din organism.

Pont! Folosiţi apă termală pentru hidratarea şi revigorarea tenului, dar şi pentru fixarea machiajului; apa termală are în compoziţie săruri minerale benefice pentru piele şi este recomandată pentru toate tipurile de ten.