Main menu

header

de Gabriela Niculescu

Sucurile de lămâie, de portocală sau de grepfrut sunt ideale nu doar în alimentaţie, ci şi pentru vitaminizarea tenului şi eliminarea factorilor care produc disconfort. Zeama obţinută de la citrice curăţă tenul de impurităţi, înlătură stratul de sebum de pe suprafaţa pielii şi determină o secreţie diminuată a acestuia, dar are şi proprietăţi tonice, reducând ridurile fine şi conferind pielii o elasticitate crescută. Vă recomandăm trei măşti ce au în compoziţie sucul de citrice, pentru diverse probleme ale tenului.

Soluţie pentru închiderea porilor
Bateţi energic albuşul unui ou până obţineţi o spumă bogată. Adăugaţi o linguriţă cu zeamă de lămâie şi bateţi din nou compoziţia, care va constitui o excelentă mască degresantă, astringentă şi nutritivă în acelaşi timp.

Mierea şi drojdia de bere hrănesc epiderma
O altă mască ce hrăneşte epiderma şi, prin efectul ei astringent, închide porii dilataţi se obţine din sucul de lămâie amestecat cu drojdie de bere şi miere. Se formează o pastă fluidă, ce se aşază într-un strat omogen pe faţă.

Netezire şi fermitate
Pentru cea de-a treia mască pentru ten amestecaţi o linguriţă cu suc de lămâie sau două linguriţe cu suc de portocale ori de grepfrut cu o lingură cu lapte gras şi o lingură cu alcool diluat cu apă. Aplicaţi masca prin pensulări sau tamponări repetate. Acest remediu netezeşte ridurile fine, de expresie, şi redă fermitate pielii.

• Fiecare mască se lasă să acţioneze între 20 şi 30 de minute, apoi se clăteşte faţa cu apă călduţă, fără săpun. Se poate aplica o astfel de mască o dată pe săptămână.