Main menu

header

26-11-1de Cătălina Tăgârţă

Celulita, grăsimea în exces şi chiar vergeturile pot deveni un vis urât. Aparatura modernă, adusă de curând în saloanele de înfrumuseţare, face posibil acest lucru. FusioMED, spre exemplu, este un aparat cu rezultate spectaculoase, care combină mai multe tipuri de proceduri: radiofrecvenţa bipolară (care lucrează doar facial), radiofrecvenţa monopolară, cavitaţie (numită şi liposucţie virtuală), vacuum combinat cu radiofrecvenţă şi criolipoliză.

Reduce liniile fine şi ridurile
Tehnologia Fusiomed se îngrijeşte de mai multe probleme ale corpului şi ale tenului. Aşadar, procedurile efectuate cu respectivul aparat conduc la dispariţia celulitei; ajută la reducerea centimetrilor din jurul taliei/coapselor prin spargerea celulelor grase (a adipocitelor); conduce la îmbunătăţirea calităţii pielii; tonifică musculatura; combate îmbătrânirea tenului; reface conturul feţei; reduce liniile fine şi ridurile; ajută la ameliorarea cicatricelor şi a vergeturilor.

Termolipoliza reduce aspectul de coajă de portocală
Radiofrecvenţa - prin termolipoliză selectivă - presupune arderea graduală a grăsimilor stocate, temperatura de la suprafaţa pielii fiind de 40˚C-42˚C, iar în interiorul ţesutului, de 60˚C-65˚C. „Termolipoliza este selectivă, deoarece temperatura de 60˚C-65˚C acţionează în primul rând pe celulele adipocitare cu un volum mai mare de grăsimi, astfel încât celulele vor deveni egale, iar aspectul inestetic de coajă de portocală se va diminua. Temperatura determină topirea grăsimilor stocate în adipocit, transformarea lor în acizi graşi şi trecerea rapidă prin membrana adipocitară în spaţiul interstiţial. După această procedură se recomandă o şedinţă de drenaj limfatic”, ne-a explicat Alina Tabacu (foto), managerul Clinicii Soluţii-Estetică, din Capitală. Potrivit specialistei, temperatura mare din interiorul ţesutului determină o creştere imediată a sintezei de colagen endogen. Acest colagen, sub formă de fibră, migrează către suprafaţa corpului, spre epiderm. Trecând de la o temperatură mare (65˚C) spre o temperatură mică (40˚C), aceasta se contractă (la fel ca în cazul vasoconstricţiei la rece), strângând un fel de ţesut adipos şi muscular. „Radiofrecvenţa e ideală şi în caz de vergeturi, aceasta îmbunătăţind vizibil aspectul acestora şi chiar îndepărtându-le complet pe cele recent apărute”, a adăugat specialista.
Vreme de câteva ore de la încheierea tratamentului în zona lucrată se simte o anumită presiune (ca şi când clientul ar purta un corset elastic). În ceea ce priveşte efectul, acesta este vizibil imediat şi continuă o perioadă bună.

26-11-2Cavitaţia distruge definitiv celulele grase
Cavitaţia (liposucţie virtuală) este singura terapie care distruge definitiv celulele grase. „Undele cavitaţionale au rolul de slăbire localizată, instant, conducând la reducerea definitivă a numărului adipocitelor, deci a celulelor grase. În momentul în care undele acustice ajung la celulele grase, celulele se freacă între ele şi se încălzesc, producând disocierea trigliceridelor în acizi graşi şi glicerol, iar prin cavitaţie se distrug două-trei milioane de celule grase”, a mai spus reprezentanta Soluţii-Estetică.
Ulterior acestei proceduri e obligatoriu să se realizeze două şedinţe de drenaj limfatic facial, pentru a elibera toxinele acumulate. Cine doreşte să dea jos câteva kilograme cu ajutorul cavitaţiei e bine să ştie că aceasta se poate face o singură dată pe săptămână!
„Vacuumul reprezintă masajul cu rol de aducere la suprafaţă a celulitei şi distrugerea acesteia. Nu este recomandat persoanelor cu varice sau fragilitate capilară. În cazul FusioMED, procedura este folosită ca terapie complementară a radiofrecvenţei, având un rol important în distrugerea ţesutului adipos şi în redarea tonicităţii şi elasticităţii pielii”, a mai spus managerul Soluţii-Estetică.

Criolipoliza acţionează localizat
Cât despre criolipoliză, aceasta este o tehnologie nouă, noninvazivă, care combină vacuumul cu tehnologia răcirii controlate, pentru a localiza şi a reduce grăsimea din organism. Cu alte cuvinte, este o metodă de înaltă performanţă, care are rolul de a îngheţa şi apoi de a elimina natural celulele grase. „Procedura răceşte în mod gradat temperatura la nivelul subcutanat al grăsimii, omorând celulele adipoase, dar fără a afecta pielea sau muşchii. Iar pasul final, respectiv eliminarea acestor celule, se face prin ficat, în mod natural, în 90 de zile de la data realizării terapiei”, a mai adăugat Alina Tabacu. Aparatul lucrează doar zonele cu probleme, nu afectează organele sau alte ţesuturi.

Contraindicaţii

Următoarele categorii de persoane au interzis la folosirea aparatului FusioMED: cele care au cuperoză, gravidele, femeile care alăptează, bolnavii de cancer, cei care fac terapii cu coagulante, precum şi cei cu probleme hepatice grave. Nici persoanele cu boli autoimune, purtătorii de pacemaker, plăci metalice în zona de tratament, cei cu arteropatii obstructive, hipersensibilitate la frig ori care prezintă probleme dermatologice pe zona de tratament nu au voie să folosească aparatul.

• Se pot face doar trei criolipolize într-un an, aproape pe orice parte a corpului unde stratul de grăsime permite acest tratament: braţe, şolduri, coapse, abdomen, spate sau posterior. O procedură se efectuează pe durata a aproximativ 30 de minute, iar în timpul ei se pot pierde circa 25%-30% din ţesutul adipos.