Main menu

header

de Cătălina Tăgârţă

Curăţarea în profunzime a tenului este o necesitate ce poate fi transformată în răsfăţ. Realizată cu ajutorul măştilor termice, aceasta îmbunătăţeşte circulaţia sângelui şi îndepărtează toxinele, iar tenul va rămâne proaspăt şi strălucitor.

Ţesutul devine ferm
Măştile termice permit pielii să absoarbă rapid substanţele folosite în produsele cosmetice. În urma aplicării lor, ţesutul devine mai ferm, este mai întins, iar pielea rămâne perfect curată şi catifelată. Aşadar, cine doreşte să aibă un ten luminos şi sănătos fie se poate adresa unui salon specializat, fie poate cumpăra masca de la hipermarket sau de pe internet şi să şi-o aplice singur/ă acasă. În principiu, procedeul este similar pentru majoritatea tipurilor de produse de acest gen, şi anume: se udă faţa şi se aplică masca pe zona udă (evitând contactul cu ochii), aceasta activându-se de prezenţa apei. Apoi se umezeşte vârful degetelor şi se masează tenul timp de un minut, după care urmează clătirea cu apă.

Încercaţi varianta cu ciocolată
Varianta mai ieftină a măştii termice din comerţ este ciocolata. Se topeşte un baton de 50-100 g la bain-marie, apoi se adaugă un amestec de trei linguri cu sare şi o ceşcuţă cu lapte, se omogenizează şi se aplică pe ten. Efectul termic se simte imediat după aplicare, fiind urmat de o senzaţie de confort şi de o îmbunătăţire vizibilă a calităţii tegumentului.

Atenţie! Înainte de a folosi o astfel de mască citiţi cu atenţie instrucţiunile de utilizare.