Main menu

header

de Gabriela Bunea

Oricine îşi doreşte să aibă un ten catifelat, perfect îngrijit. De aceea e bine de ştiut că anumite alimente ajută la îmbunătăţirea aspectului pielii, astfel că o dietă bogată în fitonutrienţi poate stimula creşterea producţiei de colagen, reduce inflamaţiile şi îmbunătăţi circulaţia sângelui.

Lipsa vitaminei A usucă derma
Frumuseţea pielii inspiră sănătate, ascunde vârsta şi conferă tinereţe. Tenul este cel mai expus la factorii externi, astfel încât trădează trecerea anilor. Nu doar cremele şi măştile vă ajută să aveţi o piele frumoasă, ci şi hrana de zi cu zi. Astfel, e bine de ştiut că obiceiurile alimentare nesănătoase afectează serios sănătatea şi frumuseţea pielii. Lipsa vitaminei A duce la apariţia pielii uscate, iar lipsa de vitamina C împiedică procesul de regenerare a pielii. Aşadar, dacă vă doriţi ca pielea dumneavoastră să aibă un aspect plăcut şi sănătos, trebuie să introduceţi în dieta de zi cu zi somon, afine, lactate, ouă, ardei gras, avocado şi nuci.

Consumaţi peşte
Somonul - este foarte bogat în acizi graşi Omega 3, iar în afara faptului că un consum regulat de peşte aduce numeroase beneficii organismului, consumul de somon îmbunătăţeşte aspectul pielii, reduce senzaţia de uscăciune, lăsând pielea mai fină şi mai strălucitoare.
Afinele - aceste fructe au un rol deosebit în prevenirea procesului de îmbătrânire, menţin elasticitatea pielii, întăresc gingiile şi menţin sănătatea ochilor.
Produsele lactate - sunt o sursă importantă de calciu şi proteine, aşa că ar trebui să se regăsească în dieta dumneavoastră zilnică dacă doriţi să aveţi o piele frumoasă. Studiile au demonstrat că persoanele care au lipsă de calciu sunt mai expuse îmbătrânirii premature a pielii.
Ouăle - sunt cea mai bună soluţie pentru estomparea ridurilor fine, deoarece sunt foarte bogate în luteină, care asigură rezistenţa celulelor. Luteina are rolul de a produce elastină, care ajută pielea să se menţină în formă perfectă. Aşadar, consumaţi atât albuşul, cât şi gălbenuşul, acesta din urmă conţinând însă mai multă luteină.

Avocado şi nucile contribuie la hidratare
Ardeiul gras - este foarte bun pentru piele, deoarece conţine multă vitamina C, care stimulează producţia de colagen şi luptă împotriva îmbătrânirii pielii. Aşadar, ardeiul gras nu trebuie să lipsească din dieta zilnică, mai ales în perioada rece, tocmai pentru aportul de vitamine şi minerale pe care îl conţine.
Avocado - mai ales toamna şi iarna, consumul de avocado este foarte recomandat. Uleiurile naturale pe care le conţine ajută la hidratarea pielii, conferindu-i strălucire. Avocado este foarte bogat în vitaminele C, E şi luteină, toate acestea având proprietăţi antiîmbătrânire.
Nucile - asigură hidratarea pielii, fapt care ajută la menţinerea elasticităţii. Ele conţin o cantitate importantă de acizi graşi Omega 3, care lubrifiază pielea. Acidul alfa-linolenic este foarte important pentru frumuseţea pielii, carenţa acestuia putând duce la apariţia eczemelor, a aspectului uscat al pielii, dar şi la apariţia inesteticelor riduri fine. Le puteţi presăra peste salate, paste sau deserturi.

Apa, izvor de sănătate
Nu uitaţi să beţi zilnic suficientă apă! Şi iarna pericolul de deshidratare este foarte mare, iar primul semn este apariţia cearcănelor. Atunci când nu vă hidrataţi corect, vasele de sânge se dilată, iar pentru că pielea de sub ochi este foarte fină, cearcănele apar imediat. Aşadar, încercaţi să beţi zilnic şapte sau opt pahare cu apă.

Ponturi!
- Reduceţi alimentele ce conţin mult zahăr, pentru că o dietă bogată în carbohidraţi afectează pielea;
- Ceaiul verde păstrează supleţea pielii, aşa că este foarte bine dacă beţi cel puţin o cană pe zi;
- Uleiul de măsline protejează pielea împotriva radicalilor liberi (cel mai bun este soiul extravirgin, ce dă savoare salatelor).