Main menu

header

de Elena Şerban

Probabil sunt puţine doamnele care să nu aibă măcar un parfum. Cea mai mare nemulţumire a reprezentantelor sexului frumos este însă că, uneori, esenţele înmiresmate nu îşi păstrează aroma atât de mult cât şi-ar dori. Indiferent de firma producătoare sau de costuri. Iată însă că acum există o soluţie: o companie americană, în parteneriat cu una bulgară, a scos pe piaţă deodorantul care... se mănâncă.

Se comercializează în SUA şi în Europa
Ideea este foarte simplă. Doritorii pot înghiţi o capsulă cu aromă de trandafir şi vor mirosi ca această floare timp de şase ore. Produsul poartă numele Deo şi se vinde în pacheţele roz sau purpuriu, în funcţie de aromă. Firmele producătoare susţin că aceste capsule parfumate sunt perfect sigure şi că acestea funcţionează întocmai ca usturoiul sau ca sparanghelul. Acestea conţin compuşi ce nu pot fi absorbiţi de corp, aşa că sunt eliminaţi prin pori. Produsul costă doar 10 dolari.

Japonezii au inventat guma cu aceeaşi funcţie
Chiar dacă acest concept a fost scos pe piaţă de americani, cercetătorii japonezi au fost primii care au dovedit că între mirosul corpului uman şi geraniol, un compus care se găseşte în mod natural în vanilie, trandafiri şi lavandă, este o legătură. În urma descoperirii, în Japonia a fost lansată pe piaţă o gumă de mestecat cu acelaşi efect odorizant. Cum însă mirosul nu rezista mai mult de două ore, guma nu s-a bucurat de succesul scontat de producătorii ei.