Main menu

header

22-09-1de Gabriela Niculescu

În pragul Sărbătorilor de iarnă este important pentru fiecare femeie să arate cât mai bine, nu doar pentru a face o impresie plăcută celor din jur, ci şi pentru a se simţi minunat cu ea însăşi. O adevărată doamnă sau domnişoară pune preţ şi pe ţinuta specială aleasă pentru noaptea de Revelion, iar tonusul trebuie să fie unul foarte bun. Chiar dacă ne aflăm în plină febră a cumpărăturilor şi a pregătirilor pentru Crăciun, fiecare dintre noi trebuie să găsească timp pentru a se îngriji. Şi pentru a afla care sunt cele mai căutate proceduri de înfrumuseţare şi de relaxare din saloanele bucureştene, am stat de vorbă cu terapeuta Raluca Duca (foto) de la Miko Beauty Center.

„Se accelerează drenajul limfatic şi se stimulează metabolismul local”
- Ce caută clientele acestui centru de înfrumuseţare în prag de Sărbători?
- În general, în prag de Sărbători, clientele caută procedurile de relaxare, masajele de relaxare, cele cu pietre vulcanice sau lomi lomi. Dar sunt şi cliente care doresc să-şi remodeleze corpul şi să scape de câţiva centimetri, pentru a arăta bine de Crăciun sau pentru a fi admirate în rochiile elegante purtate în noaptea dintre ani. Acestea optează adesea pentru Velashape. Efectul anticelulitic al acestui aparat se datorează combinaţiei de radio-frecvenţe bipolare, raze infraroşii şi vacuum, combinaţie care emană o căldură concentrată atât către straturile profunde, cât şi către cele superficiale ale dermei, menită să „topească” ţesutul adipos. Acest aparat are rezultate rapide, ce pot fi obţinute într-o lună şi jumătate de tratament, cu o şedinţă pe săptămână, care se concentrează pe o anumită zonă, cum ar fi abdomenul, coapsele sau fesele. În plus, Velashape accelerează drenajul limfatic, îmbunătăţeşte circulaţia sangvină locală şi stimulează metabolismul local, aducând în organism un flux crescut de oxigen şi de nutrienţi. În tot acest timp, organismul trebuie ajutat şi cu o alimentaţie echilibrată, lipsită de grăsimi, dulciuri şi sucuri carbogazoase.

- Ce alte aparate pot diminua sau chiar elimina imperfecţiunile corpului?
- Un alt aparat preferat de clientele noastre este Cellu M6 cu programul Lipomassage, care începe acolo unde dieta şi exerciţiile nu mai dau rezultate. Acesta este tratamentul localizat realizat cu tehnologia LPG. În şase sesiuni a câte 35 de minute puteţi constata îmbunătăţiri spectaculoase în ceea ce priveşte silueta şi textura pielii, având ca rezultat final îndepărtarea chiar şi celei mai „încăpăţânate” grăsimi subcutanate. Datorită presiunii negative şi a masajului executat de rolele aparatului, acesta are o acţiune specifică asupra celulitei, prin stimularea ţesutului conjunctiv.
Foarte apreciat este şi programul Cellu M6 Integral, cea mai nouă tehnologie LPG, ce remodelează în mod spectaculos întreaga siluetă, fiind o soluţie 100% naturală de eliminare a celor mai profunde şi mai rezistente grăsimi localizate. În plus, acest aparat oferă soluţii personalizate, adaptate nevoilor specifice fiecărei femei. După numai câteva şedinţe se pot observa schimbări în conturarea corpului, precum şi îmbunătăţirea funcţiilor de bază ale organismului, drenajul şi eliminarea reziduurilor, oxigenarea şi vascularizarea.

22-09-2„Persoanele supraponderale e bine să ţină înainte un regim alimentar”
- Câte şedinţe de terapie cu Cellu M6 se recomandă?
- Numărul şedinţelor şi intensitatea programului diferă de la o persoană la alta. Terapia la Cellu M6 se face de trei ori pe săptămână, pentru a obţine rezultate imediate, dar şi aici contează foarte mult dacă persoana căreia i se aplică acest tratament vine regulat, adoptă un regim alimentar echilibrat, dacă face sport şi dacă se hidratează corespunzător. În plus, terapiile combinate dau rezultate mai bune. Astfel, cele de care am vorbit până acum se combină şi cu drenaj limfatic, pentru a ajuta organismul să elimine mai uşor grăsimile, iar drenajul îmbunătăţeşte şi circulaţia sangvină. De asemenea, procedurile se combină într-un pachet de şedinţe şi cu electrostimulare, care ajută la tonifierea pielii şi a musculaturii.

- Cui nu i se recomandă aceste tratamente?
- Nu sunt recomandate persoanelor cu sensibilitate capilară, din cauza vacuumului care ar putea duce la spargerea capilarelor, celor care au varice, şi celor cu afecţiuni dermatologice. Rezultatele nu sunt foarte vizibile la persoanele supraponderale, care e bine să ţină înainte un regim alimentar şi sportiv, pentru a scăpa de kilogramele în exces, apoi aceste tratamente le pot ajuta să-şi tonifieze corpul şi să scape de celulită. Indicat este ca doamnele să facă pauză cu aceste tratamente în perioada menstruaţiei, pentru a evita disconfortul.

- Persoanele care au foarte multe aluniţe pot apela la aceste tratamente?
- Pot apela la ele, dar se evită zona cu aluniţe sau procedeul se face la o intensitate mai mică.

- Ce masaje sunt recomandate în pachetele de şedinţe pentru conturarea corpului?
- Masajele anticelulitice şi cele de tonifiere ajută tehnologiile moderne de modelare corporală. Anumite cliente doresc să le combine şi să aibă două într-unul singur. Tehnica diferă, dar se pot combina. Masajul anticelulitic este făcut în forţă, iar cel de tonifiere se face rapid, cu vibraţii şi ciupituri. Zona pe care se lucrează este cea afectată, în general, de celulită, de sub sâni până la nivelul genunchilor, iar durata variază în funcţie de preferinţele clientei, de la o oră, în mod normal, la o jumătate de oră sau o oră şi jumătate.

„Lomi lomi este plăcut şi drenant“
- Spuneaţi la început că sunt căutate masajele de relaxare. De câte tipuri sunt acestea?
- Exceptând masajul clasic de relaxare, există cel cu pietre vulcanice, pietrele calde care se aşază pe centrii energetici, pe spate, pe mâini, peste tot unde există aceştia. Prin încălzirea lor se produce relaxarea organismului. Apoi, există masajul lomi lomi, de origine hawaiiană. Lomi lomi înseamnă antebraţ, deci acest masaj se realizează cu ajutorul antebraţelor. Este nu doar foarte relaxant, ci şi drenant. Se elimină toxinele din organism foarte uşor, clienţii mergând chiar şi de două ori la toaletă în momentul acestui masaj. Foarte căutat e şi masajul de reflexoterapie, care previne şi tratează diverse afecţiuni.

- Se pot descoperi afecţiuni ale diverselor organe în talpă?
- După ani de experienţă se pot simţi diferite zone cu granulaţii în talpă, ceea ce înseamnă că organul care corespunde punctului cu fiziologie schimbată, conform hărţii centrilor nervoşi de reflexoterapie, suferă de anumite afecţiuni.

„Masajul anticelulitic este făcut în forţă, iar cel de tonifiere se face rapid, cu vibraţii şi ciupituri, iar masajul lomi lomi este de origine hawaiiană şi înseamnă antebraţ, deci acest masaj se realizează cu ajutorul antebraţelor“