Main menu

header

de Ana Trifan

Chiar dacă este actriţa de la Hollywood cel mai bine plătită, în mod surprinzător, Julia Roberts nu cheltuieşte o avere pe înfrumuseţare. Şi asta nu pentru că ar fi zgârcită, ci pentru că se bazează pe nişte trucuri vechi şi pe ingrediente naturale pentru a se întreţine.

Ulei de măsline pentru unghii, corp şi păr
Unul dintre secretele pe care se bazează actriţia pentru a străluci este uleiul de măsline. Una dintre proprietăţile extraordinare ale acestuia este aceea de a înmuia cuticulele unghiilor. Julia Roberts a mărturisit că nu se dă în lături de la a folosi uleiul şi pentru corp, datorită calităţilor hrănitoare ale acestuia. Actriţa îşi răsfaţă uneori şi părul cu acest ingredient natural, pe care îl foloseşte pe post de balsam, dar sfătuieşte ca părul să fie clătit foarte bine după aplicarea uleiului. Ideal este să puneţi uleiul pe părul curat şi uşor umezit, apoi să acoperiţi capul cu un prosop înmuiat în apă caldă şi să spălaţi după ce aţi lăsat să acţioneze cel puţin o jumătate de oră. Pe scurt, nu e nevoie să daţi bani pe creme şi pe loţiuni costisitoare, ci daţi fuga până la cămară şi luaţi o sticlă cu ulei de măsline presat la rece.

Bicarbonat de sodiu pentru un zâmbet strălucitor
Julia Roberts spune că a primit cele mai bune sfaturi pentru înfrumuseţare de la bunicul său. Şi cea mai apreciată calitate fizică a actriţei, zâmbetul său minunat, care arată o dantură foarte frumoasă, are sprijin tot într-un ingredient natural. „Mă spăl pe dinţi cu bicarbonat de sodiu”, a declarat actriţa într-un interviu recent. „Bunicul meu obişnuia să pună bicarbonatul cu vârf pe periuţă. A avut o singură carie în viaţa sa”, a completat aceasta.

„Mă bazez pe genele mele bune”
Întrebată dacă intenţionează să apeleze la botox sau la chirurgie plastică pentru a se înfrumuseţa, actriţa a spus că se îndoieşte de acest lucru, deşi e de acord cu orice funcţionează la o persoană pentru a arăta mai bine. „În acest moment mă bazez pe genele mele bune şi pe numeroşii pupici şi îmbrăţişări din partea soţului meu”, a declarat Julia Roberts.
Actriţa a recunoscut însă într-o emisiune tv că a căzut în... păcatul botoxului în urmă cu aproape 10 ani. „Am încercat o dată şi, timp de câteva luni, am rămas cu o expresie permanent surprinsă pe faţă. Nu eram prea drăguţă”, a declarat actriţa. Aceasta a mai spus că are trei copii şi că i se pare normal ca aceştia să-i poată citi pe faţă sentimentele, ceea ce nu ar fi posibil în cazul în care şi-ar „îngheţa” trăsăturile cu botox.

Daţi jos 3 kilograme într-o săptămână

Se declară un duşman al dietelor şi spune că-i place să mănânce orice. Însă Julia Roberts, mămică de gemeni, a trebuit, din când în când, să treacă la dietă pentru a face faţă cerinţelor pe care le aveau rolurile în care juca. Iată o dietă pe care o urmează actriţa şi care vă poate ajuta să slăbiţi circa 3 kg într-o săptămână. Principalele ingrediente sunt: somon, conopidă, ouă, mere, pui şi alune de pădure. Regula de bază: totul ţine de somon. Asta înseamnă somon pentru micul dejun, prânz şi cină. Somonul ajută la elasticitatea pielii şi luptă împotriva ridurilor. De asemenea, dacă renunţaţi la porţiile zilnice de zahăr şi de grăsimi veţi slăbi inevitabil. Imediat după ce vă treziţi consumaţi două pahare cu apă plată. Micul dejun constă în 100 g somon fiert, o jumătate de bol cu cereale fierte în apă, un măr verde şi un pahar cu 350 ml apă plată. La prânz puteţi mânca 250 g somon la conservă, salată verde cu ulei de măsline şi suc de lămâie. Se vor bea 400 ml apă plată. Cina constă în 100 g pui file, 4 alune de pădure, o jumătate de măr verde şi 400 ml apă plată. Înainte de culcare puteţi mânca 150 g somon afumat, salată şi un pahar mare cu apă. Meniul este acelaşi pentru fiecare zi a săptămânii în care se ţine dieta. E recomandată în special pentru cei care au nevoie să slăbească nu mai mult de 5 kg şi nu au răbdare să ţină o dietă pe mai multe zile.