Main menu

header

de Daniela Anton

Genele şi sprâncenele necesită o îngrijire specială dacă vreţi să aveţi o privire seducătoare şi să obţineţi un efect de mărire a ochilor. Vă oferim câteva trucuri şi remedii naturiste ce vă pot fi de ajutor.

Demachiaţi-vă în fiecare seară
Pentru a avea gene şi sprâncene de invidiat, primul pas este să vă demachiaţi în fiecare seară cu un produs potrivit şi cu mişcări blânde. Dacă genele rămân cu mascara pe ele, se usucă şi devin casante. După demachiere, clătiţi-vă faţa cu infuzie de muşeţel sau cu ceai negru. Acestea atenuează orice iritaţie şi revigorează pielea fină a pleoapelor. Dacă vă bate gândul să tundeţi puţin din firele de păr ale genelor şi ale sprâncenelor, tot pentru a le stimula creşterea, e bine să aşteptaţi până la primăvară. Specialiştii spun că atunci este momentul potrivit, dar nu exageraţi, nu le tundeţi cu mai mult de jumătate de milimetru, pentru că este riscant.

Stimulaţi linia superioară şi inferioară
Pentru a accelera creşterea părului, stimulaţi linia superioară şi inferioară a genelor. Cu ajutorul unei periuţe de gene masaţi zona de unde ies firele de păr timp de două minute, pentru că stimulează circulaţia sângelui la nivelul ochilor, iar genele vor creşte mai lungi şi mai sănătoase. Repetaţi această operaţiune de două ori pe zi.

Comprese pentru volum
Puteţi să obţineţi o loţiune pentru ochi excelentă dacă amestecaţi într-un decoct albăstrea şi gălbenele. Adăugaţi trei linguri din fiecare plantă în 500 ml de apă clocotită. Lăsaţi amestecul acoperit la temperatura camerei timp de trei zile. Aplicaţi apoi comprese seara, aproximativ 15-20 de minute.

Uleiul de ricin face minuni
Dacă vreţi ca genele să fie mai dese şi mai lungi, apelaţi la uleiul de ricin, dar şi la cel de măsline. Aplicaţi uleiul seara pe gene, înainte de culcare. În cazul sprâncenelor, nu uitaţi că şi pensatul are un rol extrem de important. Mergeţi la o cosmeticiană sau, dacă sunteţi destul de îndemânatică şi vreţi să efectuaţi singură această operaţiune, faceţi-o după ce ieşiţi din baie. Astfel, rădăcina părului va fi înmuiată, va ieşi uşor şi nu vă veţi irita. Pentru a stimula creşterea lor, trageţi uşor de ele.

Cafeaua în exces dăunează firelor de păr

Ca şi părul, şi genele, şi sprâncenele dumneavoastră au nevoie de substanţe nutritive pentru a creşte puternice. Încercaţi să consumaţi multe fructe şi legume proaspete, dar şi alimente bogate în proteine, magneziu şi zinc. Evitaţi alcoolul şi consumul exagerat de cafea, pentru că încetinesc creşterea părului.

• Nu folosiţi produse cosmetice pe care nu le-aţi păstrat corespunzător şi nici mascara mai veche de şase luni. În general, nu este bine să împrumutaţi niciun produs cosmetic, şi cu atât mai puţin pe cele care ajung în zona ochilor, pentru că vă puteţi infecta.