Main menu

header

 

de Cătălina Tăgârţă

Macadamia este un arbore originar din Australia, ce a fost descoperit la jumătatea secolului al XIX-lea. Nucile de macadamia au miezul dulce, plăcut, şi sunt apreciate ca delicatese în gastronomie, dar în ultima vreme, uleiul de macadamia a început să câştige teren în faţa lor. Acesta e obţinut prin presarea la rece, nu este gras şi pătrunde rapid în piele, de aceea e recomandat pentru folosirea zilnică în îngrijirea pielii.

Indicat pentru tenul uscat şi matur
Uleiul de macadamia este un emolient excelent, indicat pentru tenul uscat şi matur, dar şi pentru hidratarea tuturor tipurilor de piele. În plus, acesta este foarte renumit, întrucât are cea mai mare cantitate de acizi graşi mononesaturaţi dintre toate uleiurile presate la rece folosite în cosmetică.

Pătrunde rapid în piele
Concentraţia mare de acid palmitoleic (21%), ca şi cea de acid oleic (58%) ajută în lupta împotriva îmbătrânirii premature. Mai mult, folosit regulat, acesta are un efect revigorant asupra tenului şi ajută la prevenirea bolilor de piele. Utilizat în masajul facial, uleiul de macadamia pătrunde rapid în piele, pe care o catifelează, şi reduce apariţia ridurilor fine. De asemenea, datorită efectului regenerant, poate fi folosit cu succes în tratarea cicatricelor, a rănilor minore, iar vara calmează arsurile solare.

• Utilizat ca bază pentru uleiurile esenţiale în aromoterapie, acest tip de ulei vă poate relaxa rapid.

Pont! Ideal şi pentru părul uscat, vopsit sau permanent. În acest caz, uleiul de macadamia se recomandă a fi folosit sub formă de mască după spălarea obişnuită, iar după 10-15 minute se clăteşte părul.