Main menu

header

de Cătălina Tăgârţă

Amânaţi mereu să vă programaţi la un salon de înfrumuseţare din cauza banilor din ce în ce mai puţini sau a lipsei de timp şi faceţi orice pentru a vă ascunde unghiile neîngrijite de la picioare? Chiar dacă vara a trecut, când mergeţi în vizită sau chiar acasă vă veţi simţi mult mai bine dacă veţi avea o pedichiură de invidiat. Vă oferim patru paşi simpli pe care îi puteţi urma pentru a vă ajuta să aveţi picioare frumoase şi să rămâneţi şi cu banii în portofel.

1. Curăţaţi pieliţele după ce le înmuiaţi
Ideal e să vă faceţi pedichiura după un răsfăţ de câteva zeci de minute de baie în cadă. Cine preferă duşul poate apela la următorul truc: se pun picioarele (pentru 15-20 de minute) într-un lighean cu apă călduţă în care s-a adăugat puţină sare de baie. Odată înmuiate, veţi scăpa mai uşor de pielea moartă şi de bătături. Fie faceţi un gomaj pe bază de sare pentru exfolierea pielii şi îndepărtarea celulelor moarte, fie folosiţi o piatră ponce sau o pilă specială. Atenţie însă! Nu apelaţi la acest truc mai des de o dată pe săptămână, pentru că riscaţi ca pielea să se îngroaşe mai repede.
Cât despre unghii, pentru curăţarea acestora puteţi folosi o perie specială şi săpun antibacterian. Când sunteţi gata, e momentul să tăiaţi sau să împingeţi cuticulele înmuiate.

2. Unghiile se taie drept
După ce cuticulele au fost îndepărtate, puteţi trece la tăierea unghiilor, care se face cât mai drept. Doar colţurile pot fi rotunjite uşor, cu grijă, ca să evitaţi încarnarea lor. La sfârşit, finisaţi lucrarea cu ajutorul unei pile şi ştergeţi unghiile bine cu un bureţel sau cu o bucată de pânză, pentru a îndepărta rămăşiţele de la tăiat şi pilit.

3. Aplicaţi oja dinspre interior spre exterior
Indiferent că optaţi pentru ojă sau lac, vopsiţi unghiile din interior spre exterior, dintr-o singură mişcare. Dacă aplicaţi două straturi nu uitaţi că trebuie să aşteptaţi puţin între ele, iar pentru excesul dat pe lângă unghie puteţi folosi beţişoarele cosmetice cu vată, înmuiate în acetonă. E bine de ştiut că atunci când vă grăbiţi nu e recomandat să folosiţi ojă foarte închisă la culoare, întrucât aceasta se usucă mai greu.

4. O picătură de ulei hidratează
Urmează hidratarea. După ce s-a uscat oja e indicat să aplicaţi pe fiecare unghie câte o picătură de ulei, fie de măsline, de gălbenele, de germeni de grâu sau vitamina A uleioasă. În lipsa acestora e bună şi o cremă hrănitoare, ce poate fi folosită din abundenţă şi seara, înainte de culcare. Se pot unge tălpile şi unghiile şi se pun şosete în picioare peste noapte, pentru ca dimineaţa să fie catifelate.

• Praful şi transpiraţia sunt două ingrediente de bază în formarea micozelor în zona unghiilor de la picioare.