Main menu

header

de Cătălina Tăgârţă

În acest sezon, buzele au de suferit din cauza scăderii temperaturii şi a vântului, de aceea este important să fie hidratate şi catifelate mereu. Acest lucru nu se poate realiza însă doar cu ruj sau cu balsam, ci trebuie să se apeleze la câteva trucuri simple, la îndemână, pentru a scăpa de această problemă.

Protejaţi-vă cu balsam din ingrediente naturale
Când buzele sunt crăpate sau uscate poate fi semn de deshidratare, acest lucru poate fi urmarea timpului petrecut în frig sau a produselor de proastă calitate care sunt folosite. De aceea e necesar în primul rând să se renunţe la vechiul balsam de buze, mai ales dacă acesta conţine derivate din petrol. Ideal ar fi să se opteze pentru un balsam cu ingrediente naturale, pe bază de miere, ceară ori ulei de jojoba. Şi, foarte important, să aibă factor de protecţie cel puţin 25 (SPF 25). Odată achiziţionat produsul recomandat, acesta trebuie aplicat pe buze înainte de fiecare ieşire din casă.

Beţi multă apă
Hidratarea, de care am amintit mai sus, e foarte importantă. Se recomandă să se bea multe lichide, exact aşa cum spune reclama: „Pentru o viaţă sănătoasă, consumaţi zilnic minimum doi litri de lichide!” Dar nu bere sau sucuri acidulate, ci sucuri proaspăt stoarse din fructe şi legume şi apă (minimum două treimi din total). Apa este extrem de necesară organismului uman, odată hidratate ţesuturile, fiecare parte din corp va arăta mult mai bine.

Exfoliaţi-le cu miere zaharisită
Câţi dintre noi cunosc importanţa exfolierii buzelor? Aceasta se poate realiza foarte uşor şi blând cu ajutorul mierii zaharisite sau a mălaiului umezit. Se ia puţină miere pe deget, se aplică pe buze, se face un gomaj şi apoi se aplică mult balsam. De asemenea, după fiecare spălare pe dinţi, mai ales seara, masaţi buzele cu degetul timp de câteva minute.

Feriţi-le de vânt
În special când este frig şi bate vântul uitaţi de obiceiul de a umezi buzele. Acesta nu va face decât ca pielea fragilă să se crape şi chiar să sângereze. Când simţiţi nevoia să vă umeziţi buzele utilizai un balsam. La nevoie, şi puţină cremă de faţă e mai bună decât saliva.

• Unele persoane au ticul de a-şi trece dinţii peste pielea sensibilă a buzelor sau de a le muşca atunci când sunt foarte concentrate; dacă vă regăsiţi printre acestea este indicat să vă controlaţi acest obicei nociv.

Pont! Pentru a vă bucura cât mai mult timp de buze frumoase şi cu pielea fermă urmaţi un truc foarte simplu: zâmbiţi cât mai des.