Main menu

header

29-11-1de Cătălina Tăgârţă

Centrele de înfrumuseţare (şi nu numai) promovează în ultima perioadă proceduri şi tipuri de terapii din ce în ce mai diverse, unele mai ciudate, mai interesante sau benefice decât altele. Şedinţa de Cocon Tahionic poate fi asociată cu o jumătate de oră de înfrumuseţare, de terapie, relaxare sau chiar întinerire. E o procedură pe cât de diferită faţă de celelalte, pe atât de simplă şi profundă. Tahioni este cunoscută de mii de ani în diferite culturi şi poate fi descrisă cel mai bine drept „Energia Vieţii” sau „Energia Punctului Zero”.

„La nivel inconştient primim tot ce avem nevoie”
O şedinţă de Cocon Tahionic durează 30 de minute şi se desfăşoară astfel: clientul se aşază pe pat cu faţa în sus. Pe ochi i se pune o mască specială, sub mâini câte un suport magnetic, iar pe centrul corpului se lasă, lejer, o centură. Masca de pe ochi nu face nimic, cureaua nimic... adică nimic care să atragă atenţia. Totul se întâmplă la nivel energetic, iar persoana de pe masă poate trece prin diverse stări, de la tristeţe la bucurie, de la somnolenţă la euforie, şi aşa mai departe. În plus, la această procedură, terapeutul joacă un rol minor: după ce aşază aparatul iese din încăpere, iar pacientul e lăsat singur pentru jumătate de oră. „E foarte greu să explicăm ce se întâmplă în timpul şedinţei persoanelor care nu au un background, care nu au cunoştinţe holistice în general. În câteva cuvinte, pot spune că e vorba despre o reenergizare a corpului, de o purificare la nivel energetic. La nivel conştient nu ştiu cât de mult realizăm dacă a fost sau nu bine ce s-a întâmplat în timpul şedinţei, dar la nivel inconştient noi primim tot ce avem nevoie: o emoţie poprită, un suspin, o relaxare sau poate chiar o lacrimă”, ne-a spus Alin Simion, managerul Centrului Shakti, din Bucureşti.

29-11-2Relaxare totală, conştientizarea adevărului
În condiţiile în care suntem în permanenţă în contratimp, nu mai avem vreme să realizăm ce se întâmplă în jur, să ne bucurăm de natură şi să medităm asupra deciziilor noastre, jumătate de oră de Tahioni, cel puţin o dată pe săptămână, este binevenită. E vorba practic despre o relaxare totală, asemănătoare somnului, o stare de bine, de cufundare în gândurile ascunse, o conştientizare a adevărului. „Timpul petrecut în Cocon te ajută să te echilibrezi şi să îndepărtezi răul din viaţa ta. E vorba atât despre o vindecare fizică, dar şi despre una psihică, pentru că, o dată ce te reechilibrezi în interior, corpul se simte altfel. Dacă nu e prea mult spus, aş afirma chiar că e o combinaţie de medicină cu paranormal. Energia se găseşte peste tot dacă ştii să te conectezi la ea, dar, din păcate, noi am uitat şi nici nu avem timp să facem asta decât când dormim”, ne-a mai spus reprezentantul Centrului de Înfrumuseţare Shakti.

Estompează ridurile
Cu excepţia persoanelor care suferă de glaucom, oricine are voie să apeleze la această procedură unică. Ca şi beneficii imediate, cei care o folosesc vor observa că masca îndepărtează durerile de cap şi de sinusuri şi facilitează un somn liniştit. În timp însă pot constata că există şi efecte cosmetice, cum ar fi recompactarea porilor dilataţi, estomparea ridurilor şi reîntinerirea tenului. Cum e posibil acest lucru? Cum am spus deja, e vorba despre reechilibrarea interioară şi exterioară, energia Tahioni reducând la zero toate efectele nedorite. „Această procedură e folosită mai ales de sportivi, deoarece energia face oboseala să dispară şi ajută corpul să asimileze mult mai bine vitaminele şi nutrienţii necesari. Pentru a se vedea rezultate cât mai bune e ideal să se facă, pentru început, două şedinţe pe săptămână, apoi câte o şedinţă, timp de două luni, după care se pot rări”, a mai spus Alin Simion.

• Tahioni îmbunătăţeşte sistemul circulator şi funcţionarea creierului, iar în rândul sportivilor se poate observa o regenerare a muşchilor.