Main menu

header

de Cătălina Tăgârţă

După ce oamenii de ştiinţă au dat publicităţii argumente serioase cum că rujurile nu-s benefice sănătăţii, multe femei doresc să folosească un balsam de buze natural. De aceea, mare parte dintre ele apelează la reţetele de casă.

Cu ulei esenţial de portocală
Pentru a vă prepara singure balsamul de buze, în confortul propriei case, aveţi nevoie de: două linguri cu ulei de măsline extravirgin, trei-patru grame de ceară, miere cât două boabe de mazăre, cinci picături de ulei esenţial de portocală şi, eventual, puţin colorant roşu sub formă de pudră. După ce strângeţi toate ingredientele de prin cămară sau de la magazinul de remedii naturiste puteţi trece la prepararea propriu-zisă, care nu-i deloc grea. Mai întâi se încălzeşte uleiul împreună cu ceara la aburi, amestecându-se până se omogenizează complet şi se topeşte ceara. Apoi se lasă să se răcorească un pic şi se adaugă restul ingredientelor, amestecând bine. După aceea, fie se pune amestecul într-o formă de balsam (puteţi folosi una de la un produs pe care l-aţi terminat şi pe care, evident, îl curăţaţi în prealabil) sau în recipiente mici cu capac.
Produsul obţinut va avea o textură la fel ca a aceluia din comerţ, numai că este 100% natural. De aceea trebuie să aveţi cu atât mai multă grijă unde îl ţineţi, deoarece se poate topi cu uşurinţă.

Cu afine şi aromă de migdale
O altă reţetă ar fi cea din afine. Pentru asta aveţi nevoie de 10-12 fructe proaspete, o lingură cu ulei de migdale şi una cu miere. Puneţi uleiul şi mierea într-o ceşcuţă pe care o băgaţi la cuptorul cu microunde pentru un minut. Zdrobiţi bine afinele şi separaţi zeama de seminţe şi bucăţile de fructe. Amestecaţi repede sucul de afine cu uleiul şi mierea calde, şi noul produs eco este gata de folosire.

• Timpul de preparare a reţetelor de balsam de buze este mic, între 10 şi 30 de minute.