Main menu

header

de Gabriela Niculescu

Lăptişorul de matcă este una dintre cele mai eficiente substanţe naturale şi printre cele mai căutate în domeniile sănătăţii şi frumuseţii. Datorită substanţelor hrănitoare care se regăsesc în compoziţia sa, lăptişorul este un energizant cu rezultate uimitoare, reuşind să hidrateze şi să revigoreze tenurile îmbătrânite, uscate sau pe cele cu probleme. Vă prezentăm câteva măşti care au dat rezultate extraordinare de-a lungul anilor.

Scăpaţi de pistrui
Dacă doriţi să scăpaţi de pistrui sau de petele pigmentare, provocate de soare sau de anumite afecţiuni ale pielii, amestecaţi două linguriţe cu zeamă de citrice (portocale, lămâi sau grepfrut) cu o fiolă cu lăptişor de matcă şi aplicaţi zilnic pe pete. Lăsaţi să acţioneze 20 de minute, apoi clătiţi faţa cu apă călduţă.

Luptă împotriva ridurilor
Pentru a scăpa de riduri vă recomandăm următoarea mască: se amestecă o lingură cu ulei de măsline cu două linguri cu făină de secară şi cu o fiolă cu lăptişor de matcă. Se aplică pe faţă şi se lasă să acţioneze timp de 20 minute.

Catifelează tenul uscat
Dacă aveţi probleme de uscăciune a tenului vă este utilă masca din banane şi lăptişor de matcă. Se amestecă o lingură cu pulpă de banană cu o lingură cu miere şi cu o fiolă de lăptişor de matcă. Se aplică pe faţă, pe gât şi pe decolteu şi se lasă să acţioneze 20 de minute. Se spală apoi cu apă caldă.