Main menu

header

de Gabriela Niculescu

Deşi multe femei ştiu să se folosească de produsele naturale din casă pentru a realiza măşti pentru ten, sunt puţine cele care cunosc şi regulile de aplicare a unui astfel de tratament local. Acestea pornesc de la curăţarea profundă a pielii şi a gâtului, pentru ca rezultatul să fie pe măsura aşteptărilor.

Curăţarea şi tonifierea sunt esenţiale
Felul în care arătaţi depinde atât de ceea ce mâncaţi şi beţi, cât şi de modul în care vă îngrijiţi corpul. Ideal ar fi ca zilnic să vă curăţaţi, să vă tonifiaţi şi să vă hidrataţi tenul. Pe lângă acest lucru, măştile cosmetice trebuie considerate doar un ajutor pentru a arăta mai bine. Acestea stimulează circulaţia sângelui şi tonifică muşchii faciali, oferind pielii supleţe şi elasticitate. În plus, curăţă tenul în profunzime şi elimină impurităţile.

Regulile aplicării corecte
Buricele degetelor sunt ideale pentru a întinde crema sau masca pe întreaga suprafaţă a tenului, pentru că acesta este delicat. Nu acoperiţi cu cremă zona ochilor şi a gurii ! Aici, pielea este extrem de fragilă şi de vulnerabilă, de aceea atunci când tratamentul cosmetic ales acţionează asupra tenului dumneavoastră, involuntar vă va afecta buzele şi ochii.
Este recomandat ca atât timp cât masca va acţiona asupra tenului să vă acoperiţi ochii cu felii subţiri de castravete sau cu comprese de bumbac îmbibate în apă rece. Este esenţial ca în timpul tratamentului să vă relaxaţi şi să staţi neapărat în poziţie orizontală.

Pont! Pentru a scăpa de cearcăne, de riduri sau de pungile din zona ochilor e indicat să aplicaţi frunze de mentă proaspete.