Main menu

header

de Elena Şerban

Şampon de bună calitate sau săpun de casă, apă de la robinet sau de ploaie? Iată câteva dintre întrebările pe care şi le pun cei care ţin la podoaba capilară. Pe lângă aceste „dileme”, specialiştii dermatologi susţin că şi temperatura apei este foarte importantă.

Cea călduţă este mai bună
Pentru spălarea părului, apa potrivită ca temperatură este cea mai indicată, altfel, starea podoabei capilare va avea de suferit. Astfel, apa ar trebui să fie destul de caldă, încât să deschidă porii şi substanţele benefice să intre în păr pentru a-l curăţa de uleiul în exces şi a-l hrăni, dar să nu fie prea fierbinte, pentru că uleiul natural este îndepărtat de pe scalp, iar pielea devine uscată, apărând probleme.

Temperatura mare despică firele
Temperatura ridicată a apei poate cauza şi despicarea firelor la vârf şi, în cele din urmă, ruperea lor. Acest lucru este valabil mai ales în cazul persoanelor cu părul lung.
În consecinţă, specialiştii recomandă apa călduţă, ce elimină murdăria fără să producă „stricăciuni”.
Un alt sfat pe care îl oferă dermatologii este acela că pentru clătit este indicată apa puţin mai rece. În acest fel, porii se închid, iar balsamul utilizat după şamponare acţionează mai eficient.