Main menu

header

de Narcisa Andrei

Frumuseţea trupurilor de abanos, cu muşchi bine definiţi şi forme voluptoase, a aprins imaginaţia multor bărbaţi care visează la staruri precum Halle Barry, Beyonce sau Vanessa Williams. Să nu uităm cât de bine arată Tina Turner la cei 71 de ani ai săi! În afara datelor genetice, femeile de sorginte africană, solare prin excelenţă, au la îndemână secrete de înfrumuseţare pe care vi le împărtăşim şi dumneavoastră. Puţine românce au auzit, probabil, de săpunul negru african şi de binefacerile lui, dar cum cosmeticele bio prind din ce în ce mai mult teren, ne încumetăm să vă prezentăm unul dintre cele mai în vogă produse din această categorie.

Un produs ecologic destinat şi bărbaţilor
Săpunul negru este organic, ecologic şi are o textură delicată, cu un miros de… pământ şi are multiple întrebuinţări. De origine marocană, el este obţinut de sute de ani dintr-un amestec de ulei şi măsline negre zdrobite şi macerate în sare şi potasiu. Uneori, uleiul de măsline este înlocuit cu cel de palmier. Femeile africane îl prepară în propriile case, din diferite tipuri de frunze (de bananier, palmier sau arbore de Shea), ce sunt arse într-un recipient, după care se adaugă apă. După ce se strecoară, se adaugă ulei de palmier, ulei de cocos, unt de Shea şi de cacao, iar săpunul obţinut este modelat în forme rotunde şi lăsat să se usuce timp de două săptămâni. Acesta este creat sută la sută din ingrediente naturale, este hipoalergic şi bogat în vitamina E, fiind ideal pentru pielea sensibilă, exfoliind celulele moarte ale epidermei şi eliminând toxinele şi impurităţile. El este recomandat şi bărbaţilor cu ten acneic, care pot folosi produsul la bărbierit, acesta prevenind cu succes iritaţiile. După utilizarea lui, pielea va fi mai strălucitoare şi mai elastică, dându-vă o senzaţie de prospeţime. Mai mult, acesta poate fi folosit şi ca bază de curăţare pentru păr.

Catifelează şi hrăneşte epiderma în profunzime
Pentru că săpunul negru african este un produs considerat exotic şi datorită multiplelor sale întrebuinţări, vă vom da câteva sfaturi pentru folosirea sa corectă. Începeţi prin a vă uda corpul şi prin a aplica o cantitate mică de săpun. Lăsaţi-l să acţioneze câteva minute! Clătiţi cu apă din abundenţă şi apoi exfoliaţi epiderma cu un burete vegetal, spălat în prealabil cu apă caldă şi stors. Clătiţi-vă din nou cu apă călduţă. Săpunul negru poate lua cu succes locul gelului de duş obişnuit pentru toaleta zilnică a corpului şi a feţei. Este recomandată evitarea contactului cu ochii. Acesta produce spumă naturală, datorită proprietăţilor sale de hidratare şi exfoliere, catifelând şi hrănind epiderma în profunzime.

Nu sunt interdicţii în folosirea lui. Săpunul negru nu cauzează alergii

Detergent natural

După ce v-am prezentat beneficiile săpunului negru african pentru frumuseţe, aflaţi că acesta mai poate fi utilizat şi în gospodărie. El este şi un detergent universal. Cu acest produs puteţi spăla toate suprafeţele din casă (geamuri, marmură, gresie, faianţă, linoleum şi parchet) şi este excelent chiar şi pentru maşina de spălat rufe, scoţând şi cele mai dificile pete. Săpunul mai este folosit pentru curăţarea bijuteriilor din argint sau pentru îndepărtarea petelor de vopsea. Datorită ingredientelor sale naturale, el poate înlocui şi produsele specifice spălării animalelor domestice. Nu vă temeţi să îl încercaţi, chiar dacă este mai greu de procurat! Cel mai simplu este să îl comandaţi de pe site-uri de specialitate din Franţa.