Main menu

header

de Elena Şerban

O podoabă capilară sănătoasă şi viguroasă este dorinţa oricărei persoane, mai ales a reprezentantelor sexului frumos. Toate urmaşele Evei vor să aibă părul starurilor de la Hollywood, fără însă a face efortul financiar pe care îl presupune acest lucru.

Uleiul de ricin, component de bază
Ei bine, este posibil, dar trebuie să apelaţi la „Farmacia Verde”. Aveţi nevoie doar de ulei de ricin, gaz lampant, ulei de măsline şi vitamina A (o fiolă). Amestecaţi toate aceste ingrediente într-un bol nemetalic. Aplicaţi pe păr amestecul cu circa patru ore înainte de a vă spăla părul. După ce această operaţiune a avut loc, clătiţi cu puţin oţet. Rezultatele sunt cu mult peste cele aşteptate.

Ţuica face bine
Tot pe bază de gaz lampant este şi următoarea reţetă pentru regenerarea părului. Preparatul se realizează din gaz lampant, un gălbenuş de ou, o lingură cu ulei de ricin şi o lingură cu ţuică. Amestecaţi toate aceste produse până devin ca o maioneză. Cu această pastă fricţionaţi la rădăcina părului şi apoi acoperiţi capul cu o cască de folie. Staţi cu această pastă pe cap circa o jumătate de oră şi apoi spălaţi normal. Clătiţi cu apă din abundenţă, apoi aplicaţi şi un balsam pentru a da strălucire podoabei capilare. Părul va fi mai mătăsos şi mai rezistent ca oricând. Acest tratament trebuie efectuat o dată pe săptămână, timp de trei luni.