Main menu

header

924 4 2de Roxana Istudor şi Adrian Pătrăuceanu

În era preocupărilor pentru mediu, ambalajele cosmetice care se transformă în munți de deșeuri se află în topul cauzelor pentru care planeta este sufocată de resturi ale oamenilor. Dacă pentru multe produse de înfrumusețare soluțiile apar în ritm rapid, la capitolul recipiente pentru ojă, lucrurile au fost mult mai complicate… până acum.

Returnare gratuită a recipientului golit

Conștientă de impactul lacurilor de unghii asupra mediului, Cheryl Gava, fondatoarea brandului Orijinal, și-a imaginat o soluție care să permită reutilizarea sticlelor cu lacurile de unghii pe care le produce. De fiecare dată când primesc un produs nou, consumatorii pot returna un recipient golit. Acesta este curățat și reumplut. Conceptul este simplu. Tot ce trebuie să facă clienții este să comande un prim lac de unghii pe e-shop-ul mărcii, apoi să-l folosească până se epuizează, acesta fiind un detaliu important: Orijinal recuperează doar „sticle goale”. De la a doua comandă, consumatorii pot indica faptul că doresc să returneze recipientul vechi, apoi primesc noul produs împreună cu o etichetă cu poștă plătită, pentru a returna sticluța golită. Orijinal oferă astfel o alternativă la reciclarea termică a sticlei, procedură care este mare consumatoare de energie.

Capac din lemn, reutilizabil

Orijinal se remarcă prin lacurile sale de unghii naturale, care conțin un ingredient activ patentat pe bază de țelină franceză și un extract organic de rodie. Pentru a face posibilă reutilizarea, brandul a investit într-un proces adaptat din industria alimentară și care permite curățarea sticlelor în doar 16 minute, folosind o procedură „cât mai eco-responsabilă”. Cum soluția funcționează doar dacă clienții folosesc lacul de unghii până la ultima picătură, ceea ce nu se întâmplă des, pentru a motiva cât mai multe persoane să-și schimbe acest obicei, brandul oferă un voucher pentru fiecare cinci sticluțe returnate. Mai mult, capacul din lemn al recipientelor poate fi separat de peria de aplicare din plastic, pentru a fi refolosit. Dacă este deteriorat, consumatorul poate cere să primească unul nou.

Piața globală a lacurilor de unghii era de 14,3 miliarde de dolari în 2021 și se estimează că va crește în medie cu șapte procente pe an până în 2030