Main menu

header

920 4 1de Roxana Istudor şi Silviu Ghering

Emblemă a frumuseţii italiene, Ornella Muti este acel tip de vedetă peste care timpul pare să nu fi trecut. Are 67 de ani, o carieră care include peste 200 de filme, este şi azi sexi şi foarte iubită de marele public. Secretele celei care debuta la 15 ani pe marele ecran sunt puţine şi simple, dar efectul este uimitor.

„Nu vă privaţi de plăcere, dar abordaţi-o raţional”

920 4 2Ochii verzi ai Ornellei Muti, emblema frumuseţii şi senzualităţii sale, care a cucerit iremediabil cinefilii din toată lumea, sunt la fel de fascinanţi şi astăzi, când vedeta italiană în vârstă de aproape 68 de ani, pe care îi împlineşte în luna martie 2023, pozează în lenjerie intimă cu o încredere în sine care dezarmează şi, pe de altă parte, încurajează. „Vârsta este doar o cifră în paşaport. Felul în care se prezintă o femeie este adevărata sa frumuseţe”, spune actriţa din „Săraca inima mea”. Ornella, cu tată napolitan şi mamă estoniană, şi-a început cariera la o vârstă foarte fragedă. Aleasă la 14 ani de Damiano Damiani pentru a juca rolul principal din „Cea mai frumoasă soţie”, tânăra a devenit peste nopte o icoană a frumuseţii şi a jucat în filme de Mario Monicelli, Carlo Verdone, Dino Risi, Marco Ferreri, Ettore Scola, Woody Allen sau Umberto Lenzi. Această carieră îndelungată şi încărcată a determinat-o pe Ornella Muti să-şi impună un stil de viaţă din care nu lipsesc răsfăţurile, dar totul este cu moderaţie. „Nu vă privaţi de plăcere, căci totul ar fi foarte plictisitor, dar abordaţi-o raţional”, recomandă vedeta.

„Pentru mine este vitală armonia interioară”

Ornella Muti a interpretat şi o serie memorabilă de personaje de teatru, a crescut trei copii şi a reuşit să devină un star al marelui ecran, cu numeroase distincţii cinematografice care i-au fost acordate pentru roluri de înalt nivel. Felul în care şi-a păstrat frumuseţea intactă implică respectul de sine. „Trebuie să fim suficient de încrezătoare pentru a ne alege pe noi înşine şi pentru a ne menţine pacea interioară stabilă”, explică actriţa din „Camera episcopului”. Pe de altă pate, Ornella crede în iubirea universală şi în cea pentru propria persoană: „Pentru mine este vitală armonia interioară, pentru că asta schimbă enorm o persoană. Frumuseţea este ceva ce trebuie hrănit atât din interior, cât şi din exterior. În caz contrar, este vorba despre un simplu înveliş. Aşa că trebuie să ne iubim pe noi înşine - în fond, frumuseţea este ceva subiectiv şi fiecare femeie o are, în felul său. Postura şi încrederea în sine sunt secretele imaginii tinereşti la orice vârstă”.

„Curăţarea pielii are un rol excepţional”

920 4 3Farmecul de netăgăduit al Ornellei Muti îşi are rădăcinile într-o personalizare a comandamentelor cinematografiei şi statutului de star - machiaj, dar nu excesiv. „Curăţarea pielii joacă întotdeauna un rol excepţional. Nu este nevoie să cumpăraţi produse la preţuri excesive, dar ar trebui să fie cât mai naturale. Dar curăţarea feţei şi cosmeticele nu vor funcţiona dacă nu există un ritm zilnic sănătos. Umplerea sânilor şi buzelor cu silicon nu rezolvă nimic. Fiecare femeie ar trebui să se străduiască întotdeauna să devină mai bună, indiferent de vârstă”, crede vedeta din „Miracolul din Nazaret”. Ca rutină de înfrumuseţare, Ornella dezvăluie, într-un interviu, că aplică zilnic formule hidratante şi hrănitoare, iar crema pentru pleoape trebuie să aibă cafeină şi să fie rece. „Pentru a netezi ridurile existente şi pentru a le preveni pe cele noi, folosesc modalităţile moderne oferite în salonul de înfrumuseţare, iar acasă completez cu seruri antiîmbătrânire”, punctează vedeta.

„Ridicaţi-vă de pe canapea şi faceţi orice tip de mişcare vă place”

920 4 4Fără să exagereze cu sportul, Ornella Muti crede în amintita personalizare şi la acest capitol. „Fiecare ar trebui să facă ce îi place. Poate fi yoga sau înot, mers pe jos sau jogging, pedalat sau tenis. Vreţi să arătaţi bine? Bucuraţi-vă de antrenament, nu faceţi sport din obligaţie şi, în general, limitaţi statul pe canapea şi ridicaţi-vă să faceţi orice tip de mişcare care să vă şi bucure”, punctează actriţa din „În aşteptarea primăverii”. La capitolul dietă, regulile sunt aceleaşi - alegeri sănătoase în formulă personalizată: „Dieta trebuie să fie hrănitoare şi echilibrată. Am renunţat de mult la mâncărurile prăjite şi sărate. Consum multe fructe şi legume, în special ţelină, pentru că încetineşte îmbătrânirea pielii”.

Spatele drept, pasul uşor, părul vopsit

Ornella Muti nu este doar o femeie foarte frumoasă şi o actriţă faimoasă, ci şi o emblemă a stilului rafinat. Pentru vedeta din „O iubire a lui Swann”, îmbătrânirea este inevitabilă, dar nimic nu împiedică o femeie să înainteze în vârstă păstrându-şi frumuseţea şi graţia. „Un spate menţinut drept, împreună cu un pas uşor, ajută orice persoană să arate mai tânără. De asemenea, întinerirea imaginii este şi o chestiune de îngrijire a părului - vopsiţi-l dacă a încărunţit şi menţineţi-l în tendinţe din perspectiva aranjării”, afirmă actriţa. Pe de altă parte, Ornella rămâne aceeaşi nonconformistă care nu pune preţ pe ceea ce cred alţii despre felul în care arată. Încă din adolescenţă a început să pozeze nud în şcolile de arte plastice, iar la 19 ani a devenit mama lui Naike, fiica pe care a crescut-o fără să ştie cine este tatăl. „Sunt eu - acesta este singurul răspuns care se potriveşte oricui are ceva de spus despre felul în care arătăm, fie că ne numim Ornella sau Maria sau oricum altcumva”, detaliază vedeta.

„Îmi place masajul facial, încerc să-l fac foarte des”

„O bună hidratare implică opt pahare cu apă zilnic”

„Kilogramele în plus îmbătrânesc aspectul şi dăunează sănătăţii”

„Succesul depinde de puterea dorinţei şi de pregătirea mentală serioasă”

„Relaţia cu copiii mei are prioritate absolută“

920 4 5Imortalizată în multe fotografii de fiica sa Naike, Ornella Muti se prezintă într-o formă excelentă, cu un corp sportiv, tonifiat şi la fel de senzual ca în tinereţe (în 1994 era desemnată cea mai frumoasă femeie din lume de revista „Class”), chiar dacă are trei copii şi este bunica a doi nepoţi. Dar aceasta este imaginea frumoasă a unui interior de clasă - Ornella Muti a primit de-a lungul sale cariere nenumărate distincţii pentru talentul său. În prezent, actriţa din „Ultima cursă” îşi împarte timpul între familie şi studiourile de televiziune, acceptă roluri care i se potrivesc şi o pun în valoare, este implicată în proiecte sociale şi o femeie de afaceri prosperă. „Familia şi copiii au fost întotdeauna şi rămân principalele lucruri pentru mine. Relaţia cu copiii mei are prioritate absolută, iar cele mai frumoase trei cuvinte pe care le ştiu sunt «o mamă fericită»”, mărturiseşte Ornella Muti.