Main menu

header

917 4 4de Roxana Istudor şi Daniel Şuta

Prezentate recent, în premieră absolută, două noi sisteme de înfrumusețare marca L’Oréal se adresează persoanelor care au o utilizare limitată a brațelor și mâinilor.

Desenarea precisă a buzelor

Se estimează că 50 de milioane de oameni la nivel global trăiesc cu abilități motorii limitate. Acest lucru face ca unele gesturi zilnice, cum ar fi aplicarea machiajului, să fie adevărate provocări. L’Oréal a dezvăluit, la recentul eveniment de inovație CES 2023, din SUA, două noi prototipuri tehnologice care extind accesul la expresia frumuseții: HAPTA, primul aplicator de machiaj computerizat, portabil, ultraprecis, conceput pentru a duce cu un pas mai departe nevoile de frumusețe ale persoanelor cu limitări de utilizare a mâinilor și L’Oréal Brow Magic, primul aplicator electronic de machiaj pentru sprâncene, care oferă utilizatorilor un aspect personalizat în câteva secunde. HAPTA, dezvoltat de oamenii de știință și inginerii L’Oréal, este un aplicator de machiaj inteligent, care oferă acestor persoane posibilitatea de a-și desena cu precizie buzele acasă. HAPTA va adapta la segmentul de înfrumusețare tehnologia creată de Verily, care stabilizează tacâmurile și ajută aceste persoane să poată mânca mai confortabil.

Rotație de 360 de grade și flexie de 180 de grade

Cheia eficienței HAPTA este combinația sa de comenzi inteligente de mișcare incorporate, plus atașamente care oferă utilizatorului o gamă îmbunătățită de mișcare, o ușurință sporită de utilizare pentru ambalaj și o aplicație de precizie care altfel este greu de realizat. HAPTA este echipat cu un sistem magnetic care permite o utilizare ergonomică ușoară, permițând rotație de 360 de grade și flexie de 180 de grade. O funcție de „click” permite utilizatorului să seteze intuitiv poziția dorită, să rămână în poziție în timpul utilizării și să blocheze setările personalizate pentru utilizare ulterioară. HAPTA vine cu o baterie, încărcarea dispozitivului asigurând o oră de utilizare continuă (aproximativ zece aplicații). Dispozitivul de nivelare HAPTA va fi gestionat cu Lancôme, mai întâi cu un aplicator de ruj, urmat de alte sisteme în viitor.

Sprâncenele ideale, în câteva secunde

917 4 5Din punct de vedere istoric, obținerea unui aspect dorit pentru sprâncene poate necesita mai multe produse, timp și expertiză, iar rezultatele precise includ servicii profesionale costisitoare. Cu L’Oréal Brow Magic, oricine poate obține un aspect personalizat al sprâncenelor acasă, pe baza trăsăturilor naturale ale feței. Dezvoltat de L’Oréal în parteneriat cu compania de tehnologie Prinker, un pionier în tatuajele imprimate, nepermanente, L’Oréal Brow Magic folosește rezoluție de imprimare și oferă consumatorilor cea mai precisă formă a sprâncenelor, în câteva secunde. Folosind tehnologia L’Oréal Modiface AR, L’Oréal Brow Magic scanează fața utilizatorului și face recomandări pentru microblading, microumbrire sau efecte de umplere. După selectarea formei, grosimii și efectului dorite, se trece primerul L’Oréal Brow Magic prin sprâncene, se deplasează imprimanta peste sprâncene într-o singură mișcare și se aplică un strat de finisare. Rezultatul este ușor de îndepărtat cu un demachiant standard. L’Oréal Brow Magic va fi lansat în cursul acestui an.

„Plănuim de mult timp să folosim tehnologia în așa fel încât să venim în întâmpinarea persoanelor care nu-și pot folosi pe deplin mâinile și brațele“ (Guive Balooch, vicepreședinte L’Oreal)