Main menu

header

917 4 1de Roxana Istudor şi Flori Pintea

Ca unul dintre puținele ingrediente naturale care au grijă în același timp și de sănătate, și de frumusețe, rădăcina numită cassava poate fi utilizată cu rezultate remarcabile pentru strălucirea tenului și pentru un păr de invidiat.

Coaja exfoliază în profunzime

917 4 2Folosită prin tradiție pentru înfrumusețare în toate locurile unde crește această plantă - zonele tropicale și subtropicale - coaja de cassava este un excelent exfoliant. După curățarea rădăcinii, coaja se poate transforma într-o pastă care se folosește ca un scrub natural, cu care se masează tenul timp de zece minute. Se spală apoi cu apă rece. Cele mai bune rezultate se observă dacă acest tratament se face de trei ori pe săptămână, notează ghanahospitals.org.

Masca elimină semnele și cicatricele

Din rădăcina de cassava se poate realiza o foarte bună mască de față, utilizată prin tradiție ca remediu împotriva petelor, întrucât are capacitatea de a elimina impuritățile, lăsând tenul luminos și strălucitor. Înainte de a aplica masca realizată din cassava pasată amestecată cu apă, este recomandat ca fața să fie spălată cu apă caldă, pentru deschiderea porilor. După ce se înlătură masca și fața este uscată, se clătește cu apă rece, pentru ca porii să se închidă în urma tratamentului. Se repetă de trei ori pe săptămână. 

Combinată cu miere, curăță și hidratează

Rădăcina de cassava poate fi măcinată, amestecată cu o linguriță cu miere și câteva picături de lămâie, obținându-se o mască redutabilă pentru hidratarea naturală, optimă, a tenului. În același timp, soluția rezultată din menținerea peste noapte a rădăcinii de cassava într-un pahar cu apă este foarte eficientă împotriva rănilor, pe care le vindecă mai rapid. Se aplică local, pe toată suprafața afectată.

Îndesește podoaba capilară

917 4 3Rădăcina și frunzele de cassava pot fi măcinate și, amestecate cu apă, utilizate pentru a da un impuls creșterii părului. Se aplică pe părul nespălat, se lasă să acționeze o oră, apoi se clătește și se șamponează cu produsele folosite în mod obișnuit. Utilizată de două ori pe săptămână, această formulă va da rezultatele scontate. În același timp, masca din cassava este indicată în cazul în care părul vă cade mai mult decât ar trebui și nu doriți să apelați la produse care conțin chimicale.

Rădăcinile de cassava ţinute în apă o noapte sunt eficiente la vindecarea rănilor

Pont! Cassava conferă strălucire și suplețe părului uscat sau deteriorat în urma vopsirilor frecvente