Main menu

header

916 5 1de Simona Soare şi Claudia Mîţoi

Dacă faceţi parte din categoria persoanelor care se tem de injecțiile cu botox ori de chirurgia estetică, puteţi apela la ajutorul specialiștilor în terapia Rejuvance. Această metodă de lifting facial natural reîntinerește tenul, beneficiile fiind similare celor obținute prin intermediul renumitelor proceduri invazive. Ce alte efecte are metoda asupra organismului, aflaţi de la terapeutul Cătălina Păun (foto; www.terapiarejuvance.ro).

„Constă în mișcări delicate, aplicate pe suprafața pielii”

- Ce presupune terapia Rejuvance?

- Terapia Rejuvance este o tehnică specială, ce constă în mișcări delicate, de alunecare printr-o ușoară presopunctură, aplicate pe suprafața pielii. Această tehnică realizează un efect de lifting facial natural. Mișcările specifice, ca o mângâiere, se adresează, pe rând, tuturor țesuturilor moi ale feței, superficiale sau de adâncime (piele, țesut conjunctiv și mușchi), restabilind fluxul normal al nutrienților și conferind elasticitate pielii, dar, mai ales, tonus tuturor mușchilor faciali. Tehnica terapeutică Rejuvance a fost dezvoltată inițial de Stanley Rosenberg, regizor american și profesor de artă dramatică. Aceasta are la bază metode de relaxare a țesutului conjunctiv, cu rol de eliminare a tensiunii provocate de emoțiile negative, ce duc la formarea ridurilor. Stanley Rosenberg și-a dat seama că actorii cu care lucra aveau o față inexpresivă și, astfel, a adaptat tehnica Rejuvance. El a obținut rezultate uimitoare cu efecte vizibile, realizând conexiunea dintre expresivitate și vibrația emoțională a actorilor.

- Pe ce zone ale corpului se aplică terapia?

- În cadrul ședințelor de terapie Rejuvance, se lucrează, pe rând, fața, capul, gâtul, umerii și pieptul. Prin aceste zone, trec toate meridianele noastre energetice, ce reprezintă canale prin care energia străbate întregul corp. Fața este, de regulă, partea pe care o observăm prima oară la ceilalți și semnifică legătura dintre minte, corp, spirit și emoții. Evenimentele din viața noastră, stresul și activitățile cotidiene își lasă amprenta, în timp, asupra feței, astfel că putem spune că aceasta ascunde „istoria” fiecărei persoane. Tehnica Rejuvance relaxează structurile feței, redându-le suplețea și flexibilitatea naturală.

„Poate reîntineri o persoană chiar și cu zece ani”

916 5 2- Ce alte efecte estetice apar după câteva ședințe de Rejuvance?

- Prin intermediul acestei tehnici terapeutice, calitatea pielii este vizibil îmbunătățită, printr-o hidratare intensă a țesuturilor și prin oxigenarea la nivel celular. Astfel, liniile fine sunt eliminate, iar cele mai adânci se netezesc, mușchii își recapătă tonusul și elasticitatea, porii se închid, producându-se o stimulare naturală a elastinei și a colagenului. În plus, cearcănele sunt mult ameliorate, iar conturul feței este mai bine definit. Toate acestea se realizează fără a fi nevoie de creme, ace, seruri sau electricitate. Tehnica de reîntinerire se bazează pe principiile fiziologice ale corpului, determinând structurile feței să-și recapete, în mod natural, vitalitatea. Nivelul îmbunătăţirilor estetice va depinde de mai mulți factori, cum ar fi vârsta și constituția fiecărei persoane, starea de sănătate și de spirit predominantă, calitatea pielii, adâncimea ridurilor, aportul hidric, alimentație. Cert este faptul că persoanele care apelează la această terapie pot părea mai tinere chiar și cu zece ani, iar efectul este de lungă durată.

„Se obține o detoxifiere generală”

916 5 3- Ce beneficii are tehnica asupra sănătății organismului?

- La nivel fizic, efectele tehnicii Rejuvance pot fi comparate cu cele ale unei operații de lifting facial, cu cele ale injecțiilor cu acid hialuronic sau botox, dar fără riscurile și efectele mai puțin plăcute, implicate în cazul acestor proceduri. Spre deosebire de chirurgia estetică, această terapie nu alterează expresia facială și nu cauzează durere. Cu Rejuvance, se obține o detoxifiere generală, ca urmare a eliminării toxinelor, circulația limfei fiind mult îmbunătățită. Pe lângă toate beneficiile vizibile încă de la prima ședință de terapie, mai există și avantaje suplimentare ale tehnicii Rejuvance, cum ar fi: regenerarea celulară, un somn mai profund și mai odihnitor, claritatea gândirii, o respirație ușurată, o mai bună funcționare a articulației temporo-mandibulare (ajută în procesul de masticație), eliminarea durerilor de cap și a migrenelor, diminuarea până la dispariția completă a problemelor cervicale. Terapia Rejuvance determină eliminarea tensiunii generate de emoțiile negative, care se reflectă pe față sub formă de riduri. Practic, prin Rejuvance, se restabilește fluxul normal al energiei în tot corpul, motiv pentru care se optimizează funcționarea fiziologică a întregului organism și se reechilibrează sistemul nervos al clientului. El va resimți imediat o stare de relaxare profundă, pace și liniște interioară. Toate aceste efecte se resimt timp îndelungat.

„Se recomandă șase ședințe”

916 5 4- Cât durează terapia Rejuvance?

- Tratamentul complet constă în șase ședințe, de câte o oră fiecare, care se succed la un interval de două, șapte zile. În funcție de recomandările specialistului, acestea pot avea loc și o dată pe săptămână.

- În ce constă fiecare ședință?

- La prima ședință, se lucrează fața, accentul punându-se asupra tuturor straturilor pielii, în profunzime. După această ședință, pielea devine mai elastică, recăpătându-și prospețimea naturală, iar țesuturile sunt mai oxigenate. La cea de-a doua ședință, terapeutul se concentrează pe scalp, frunte și zona din jurul ochilor, realizându-se o relaxare profundă a tuturor structurilor implicate. Mușchii obrajilor sunt revigorați pe parcursul celei de-a treia ședințe, tratamentul aplicându-se, în profunzime, asupra feței și zonei oculare. La cea de-a patra ședință, se lucrează, din nou, zona ochilor, fața, apoi gâtul și decolteul, iar la cea de-a cincea, atenția terapeutului se îndreaptă asupra zonei umerilor, omoplaților, gâtului, bărbiei și decol- teului. Terapeutul reia întreaga procedură, punând accent pe zona frunții, ochilor și feței, în ansamblu, pe parcursul celei de-a șasea ședințe.

„Prin terapia Rejuvance, cearcănele sunt mult estompate, iar conturul feței este mai bine definit“

„Această tehnică se adresează atât corpului, cât și minții și sufletului, adică influențează, simultan, organismul uman la nivel mental, emoțional și fizic“

Este contraindicată celor cu diabet şi afecţiuni psihice

- În ce situații nu este recomandată tehnica Rejuvance?

- Deși această tehnică terapeutică are rezultate benefice asupra întregului organism, există totuși câteva contraindicații. Mai exact, pacienții cu afecțiuni dermatologice grave, cancer (în timpul chimioterapiei), probleme psihice severe, diabet zaharat și epilepsie nu pot beneficia de efectele acestei metode. De asemenea, tehnica Rejuvance nu se va aplica femeilor însărcinate și persoanelor care au urmat tratamente cu botox sau alte produse injectabile (acid hialuronic), la mai puțin de șase luni de la intervenție.

- Cât de cunoscută este această metodă terapeutică în străinătate?

- Terapia Rejuvance este înregistrată în Australia și se practică în mai multe țări. Tehnica se bucură de succes inclusiv în regiunea mediteraneană, mai ales în Grecia. Datorită efectelor sale asupra organismului, Rejuvance este o terapie nelipsită de pe vasele de croazieră din Marea Mediterană și Insulele Caraibe. Aici, tratamentele de wellness și SPA reunesc conceptele de sănătate, frumusețe şi relaxare.