Main menu

header

916 4 3de Roxana Istudor şi Flori Pintea

Îndepărtarea părului nedorit de pe corp a străbătut o cale lungă până la noile dispozitive cu lumină intens pulsată, care transformă acest proces care a fost mereu dureros și costisitor într-un ritual de înfrumusețare simplu și confortabil, care se poate face în confortul propriei locuințe.

Elimină disconfortul și iritațiile

Oricine își îndepărtează părul de pe corp în mod regulat știe că bărbierirea și depilarea cu ceară pot fi foarte neplăcute - mâncărime, iritații, drumuri la salon, disconfort, costuri. Pentru o lungă perioadă, îndepărtarea permanentă a părului a fost posibilă doar în clinicile estetice, dar astăzi, atât femeile, cât și bărbații se pot bucura de tratamente sigure, ușoare și eficiente, în confortul propriei locuințe. Trecerea de la depilarea clasică (prin radere, cu ceară sau chiar prin utilizarea unui aparat clasic) la revoluționarele metode noi de depilare, cu lumină intens pulsată (IPL), aduce deopotrivă valoare și confort ritualului de îngrijire al fiecăruia. În primul rând, rezolvă problema timpului acordat acestui proces, apoi elimină durerea, firele de păr crescute sub piele și atât de frecventele iritații. 

Eficiență pe zonele sensibile

Dispozitivele de îndepărtare a părului IPL sunt mașini de mână care vă scapă de puful deranjant prin direcționarea unui fascicul puternic de lumină către foliculul de păr, distrugându-i rădăcina și împiedicând creșterea - de cele mai multe ori definitiv. Un alt avantaj al acestor aparate este că țintesc foarte bine zone dificile și sensibile, cum ar fi la linia bikinilor sau buza superioară. Tehnologia prin care părul este îndepărtat este bazată pe procesul de fototermoliză selectivă - transmite energia luminoasă la rădăcina firului de păr, aceasta este absorbită de pigmentul de melanină închis la culoare din rădăcină și este transformată în căldură, care distruge rădăcina și implicit foliculul de păr. Acesta nu mai permite creșterea unui fir nou - dispozitivele IPL reduc cu până la 92% creșterea părului după urmarea unui tratament complet.

Tratamentul complet oprește definitiv creșterea părului

La capitolul siguranță în utilizare și eliminarea iritațiilor, dispozitivele cu lumină intens pulsată punctează prin faptul că energia optică este selectivă și este absorbită doar de pigmentul de melanină închis la culoare, fără a afecta epiderma din jurul acesteia. Specialiștii recomandă o bărbierire anterioară utilizării dispozitivului de îndepărtare a părului cu IPL, fără însă să depilați. Firele de păr trebuie să fie prezente pentru ca lumina să le țintească, dar lăsându-le prea lungi, va fi mai greu ca aceasta să ajungă la foliculi. Majoritatea mărcilor sugerează folosirea regulată a dispozitivului cu IPL pe parcursul a trei luni, urmată de sesiuni suplimentare. Cu o utilizare constantă, părul ar trebui să înceapă să crească mult mai încet și mai fin, apoi creșterea se oprește complet.

Aparatele pentru depilare cu lumină intens pulsată sunt ceva mai costisitoare, dar, prin rezultate și plusul de confort, sunt o investiție pe termen lung

Procedură rapidă, nedureroasă

Persoanele cu nuanțe de piele deschise până la medii și păr întunecat vor vedea cele mai bune rezultate. Procedura cu IPL este rapidă și nu doare, doar se poate simți puțină căldură. Efectele secundare sunt ușoare și nu durează, iar veziculele și arsurile sunt aproape inexistente. Trebuie ținut cont de faptul că depilarea cu IPL nu este același lucru cu cea cu laser, care utilizează o sursă de lumină diferită și mai puternică pentru a viza o zonă concentrată de păr de pe corp și pentru a opri permanent creșterea după patru până la opt tratamente. În plus, IPL se poate face acasă, în timp ce depilarea cu laser poate fi efectuată doar de un profesionist calificat.