Main menu

header

915 4 2de Roxana Istudor şi Nicoleta Tudorie

Orice persoană care are grijă de felul în care arată știe că preocuparea pentru menținerea prospețimii tenului trebuie completată de atenția acordată fermității pielii gâtului, care întregește imaginea de ansamblu.

Produsele de îngrijire faciale sunt eficiente şi... mai jos de bărbie!

Textura pielii gâtului se schimbă odată cu înaintarea în vârstă și are nevoie de aceeași atenție pe care de regulă persoanele preocupate de frumusețe o acordă chipului. Cum pielea de pe gât are anumite caracteristici speciale, rutina de îngrijire a acestei componente a imaginii frumoase necesită respectarea unor reguli distincte. Fără să fie numeroase sau complicate, introducerea lor în rutină asigură efectul scontat: o piele a gâtului netedă și fermă pentru mult timp, care să completeze fericit imaginea unui chip proaspăt și strălucitor. Primele repere sunt prevenția, mai precis abordarea din timp a unor eventuale probleme viitoare, prin hidratare constantă, produse de calitate și, de asemenea, ritmicitate în abordarea menținerii în cea mai bună formă a acestei zone. Concret, formulele folosite pentru întinerirea chipului trebuie aplicate și în zona gâtului, cu aceeași atenție și ritmicitate. Majoritatea dermatologilor consideră că produsele de îngrijire facială sunt utile și în zona gâtului.

Hidratarea, esenţială într-o zonă care se mişcă foarte mult

Exfolierea blândă este o altă regulă care trebuie respectată de persoanele care doresc să-și mențină pielea din zona gâtului în cea mai bună formă. De altfel, este binecunoscut faptul că îndepărtarea pielii moarte din când în când este o parte importantă a unui regim eficient de înfrumusețare. În același timp, acidul glicolic poate stimula producția de colagen inclusiv la acest nivel. După consultarea unui specialist, se poate apela la produse care includ această formulă. Pe de altă parte, stimularea producerii de colagen din interior, prin alimentație și suplimente, este de natură să întrețină și pielea gâtului pe termen lung - suplimentele pot ajuta chiar și la susținerea nivelului de hidratare a pielii, aspect foarte important pentru zona solicitată a gâtului, care trebuie să reacționeze bine la nenumăratele mișcări ale capului în fiecare zi.

Întindeţi gâtul cât puteţi, cu faţa în sus, şi staţi aşa timp de 10 secunde

Aşa-numita „bună postură a limbii“, mai precis menţinerea acestui organ pe cerul gurii, va împiedica maxilarul să coboare şi să afecteze pielea gâtului

Protecţie UV, exerciţii specifice

Persoanele care doresc să-și protejeze pielea foarte sensibilă a gâtului trebuie să aplice o loțiune cu factor de protecție împotriva razelor UV așa cum o fac pentru chip. Potrivit specialiștilor, niciodată nu este prea târziu pentru a include pielea gâtului în acest gest reflex. De asemenea, o altă recomandare a experților este contracararea efectului gravitațional și al înaintării în vârstă, de lăsare a pielii, care în zona gâtului poate fi mult mai evident, prin aplicarea produselor de îngrijire cu mișcări ascendente. Încet și sigur, zi după zi, aceste mișcări de jos în sus nu doar vor permite pătrunderea substanțelor hrănitoare în piele, ci vor îmbunătăți și circulația sangvină la acest nivel și, în același timp, vor acționa ca un masaj binevenit. De asemenea, un exercițiu pentru față are efect și asupra pielii gâtului: ridicați privirea în sus încet, întinzând gâtul cât mai mult posibil, apoi scoateți limba în afară și în sus, încercând să vă atingeți nasul - ar trebui să simțiți o întindere mare în partea din față a gâtului. Mențineți poziția timp de 10 secunde, apoi relaxați.