Main menu

header

de Cristina Tache

Pe piaţa cosmeticelor apar tot mai multe produse pe bază de apă termală. Se spune că aceasta are proprietăţi deosebite şi că reprezintă unul dintre cele mai bune ingrediente pentru îngrijirea pielii. Aşa cum în basmele copilăriei apa vie avea virtuţi miraculoase, se pare că apa termală este secretul tinereţii şi frumuseţii. Aşadar, să vedem ce este de fapt apa termală şi care sunt beneficiile reale ale acesteia.

Pură bacteriologic
Spre deosebire de apa obişnuită, apa termală este pură din punct de vedere bacteriologic, are un conţinut scăzut de săruri minerale, dar este bogată în oligoelemente şi siliciu. Se foloseşte sub formă de băi, duşuri sau pulverizări. Compoziţia ei o recomandă în tratamentele pentru piele sensibilă, hipersensibilă şi alergică.

Împrospătează pielea
Apa termală poate fi folosită după ras sau epilat, pentru iritaţii sau arsuri solare. De asemenea, ajută la fixarea machiajului şi împrospătează pielea după demachiere. Poate constitui un tratament eficient împotriva eczemelor, psoriazisului, cicatricelor, iritaţiilor pleoapelor, dar şi grăbeşte vindecarea după anumite intervenţii sau tratamente dermatologice.
Apa termală se găseşte în farmacii şi este un produs eficient pentru igiena pielii, fiind recomandată în tratamente dermatologice, dar şi pentru îngrijirea de zi cu zi.

Există o apă termală specială, ce se foloseşte ca apă de băut. Acest lichid este utilizat ca adjuvant al tratamentelor externe. Cantitatea recomandată este de 1,5 litri pe zi.