Main menu

header

623 4 4de Alexandru Filcu şi Claudiu Melinte

Femeile din întreaga lume au remarcat în ultimii ani rezultatele deosebite obținute cu ajutorul mezoterapiei Filorga în ceea ce privește ștergerea ridurilor, uniformizarea pigmentării și îmbunătățirea texturii pielii. Ingredientul secret al tratamentului este complexul denumit NCTF, care este disponibil și în România. Acest complex conține ingrediente revitalizante și antiîmbătrânire precum vitaminele, co-enzimele, antioxidanții, aminoacizii, mineralele şi altele, care favorizează întinerirea pielii prin stimularea sintezei de colagen, fără a schimba forma facială sau expresivitatea. Doctor Laurențiu Vlădău (medalion), specialist în dermatologie în cadrul Clinicii Hebra, ne-a oferit mai multe informaţii despre această procedură.

Constă într-o serie de micro-injecții

Odată cu trecerea anilor, pielea se schimbă. În ciuda folosirii produselor speciale pentru îngrjire, straturile profunde ale pielii încep să piardă din elementele vitale, cum ar fi acidul hialuronic și colagenul, iar efectul este vizibil la exterior: deshidratare, pierderea fermității, apariția ridurilor fine și aspectul îmbătrânit. Mezoterapia Filorga, o tehnică utilizată în practica medicală de către un medic specializat și care constă într-o serie de micro-injecții de NCTF în derm, și-a dovedit eficiența în tratarea acestor probleme.

„Tratamentul este mai puțin dureros decât alte intervenții”

623 4 5Mezoterapia Filorga reprezintă o garanție a calității, datorită tradiției în domeniul estetic, studiilor solide aflate în spatele produselor și protocoalelor de folosire. „Avantajul constă în perioada scurtă de recuperare, dacă este să luăm în considerare faptul că pacienții se întorc la activitățile cotidiene imediat după procedură. Nu este de neglijat nici faptul că tratamentul este mai puțin dureros decât alte intervenții, este lipsit de efecte adverse serioase, rezultatele sunt discrete, dar clare, și nu în ultimul rând, pacienții observă o îmbunătățire imediat după şedințe”, susţine Laurențiu Vlădău.

„Complexul revitalizant NCTF conține 55 de ingrediente active”

Tratamentul poate fi aplicat cu succes pe toate tipurile de piele pentru eliminarea ridurilor sau prevenirea apariţiei lor. Sunt necesare cinci sesiuni la interval de două-patru săptămâni pentru ca pacienţii să obţină rezultate optime, fiind recomandate apoi sesiuni de întreţinere periodice.

„Cu o infuzie autentică de prospețime, tratamentul stimulează pielea din interior pentru a hrăni profund ridurile fine și a revigora strălucirea tenului. Procedura constă în injecții intradermice multiple, folosind cantități foarte mici din complexul nutritiv și revitalizant NCTF, care conține nu mai puțin de 55 de ingrediente active. Procedura se realizează folosind un ac foarte subțire și are în vedere zonele de la nivelul feței și al gâtului. Înainte de începerea procedurii se aplică o cremă anestezică pentru a diminua disconfortul produs de injectare, care există, dar care este minor. Anestezia topică (crema) prealabilă reduce această neplăcere”, asigură medicul specialist.

„Rezultatele sunt naturale și obținute într-un timp scurt”

623 4 3Pacienții percep o senzație de înțepătură de cele mai multe ori descrisă ca fiind abia perceptibilă. Se întâmplă ca în locul injectării să apară o roșeață și o ușoară umflătură, ce poate persista între 30 şi 60 de minute, însă rareori apar mici echimoze. Efectele adverse, minore şi rare, pot fi: disconfortul la injectare, roșeața, umflătura, ușoare dureri de cap, care, dacă apar, dispar în scurt timp.

Primele rezultate sunt vizibile imediat după intervenție, pacienții observând că textura pielii se îmbunătățește, tenul este mai hidratat și mai luminos, iar ridurile se reduc progresiv. „Complexele NCTF 135 şi NCTF HA sunt singurele produse antiîmbătrânire ce tratează atât cauzele îmbătrânirii, dar şi consecințele acesteia. Rezultatele sunt, prin urmare, cât mai naturale și obținute într-un timp relativ scurt: durata tratamentului este între trei şi cinci luni, cu cinci ședințe la fiecare două-patru săptămâni, urmate de câte un tratament de întreținere la fiecare una, două luni”, a explicat doctorul dermatolog.

Refacerea tenului este progresivă şi cumulativă

O ședință de Mezoterapie Filorga ţine între 15 și 30 de minute, durata variind în funcție de suprafața care va fi tratată. Îmbunătățirea pielii este progresivă și cumulativă, primele rezultate fiind vizibile după prima ședință: pielea este mai hidratată și mai tonifiată. Pe termen mediu, tonul pielii devine progresiv mai radiant, iar tenul se netezeşte. Pielea este restructurată, mai densă și mai fermă, iar fața este vizibil întinerită după aceste tratamente.