Main menu

header

611 5 2de Gabriela Militaru

Oricum am avea părul - ondulat, drept sau creț -, vine un moment în care simțim nevoia de o schimbare radicală. De preferat ar fi ca transformarea la care ne supunem podoaba capilară să nu necesite prea des placa de păr, care îi afectează textura. Așa că femeile care doresc, de exemplu, să-și îndrepte părul nu pot fi decât fericite să afle că există o modalitate de a face acest artificiu de frumusețe fără a mai folosi placa de întins părul.

Folosiți produse speciale

Primul pas în a obține un păr drept cu mai multă ușurință și mai puține efecte nocive este procurarea unui șampon și a unui balsam speciale pentru îndreptarea părului. Este important ca produsele pe care le alegeți să fie din aceeași gamă și să hidrateze bine firul de păr. Șamponul și balsamul vor stopa ondularea părului, precum și electrizarea acestuia. De aceea, cu cât sunt lăsate să acționeze mai mult în timpul dușului, cu atât vor fi mai eficiente. La final, după duș, evitați să vă frecați părul cu prosopul de baie, pentru că, în felul acesta, îl electrizați. În schimb, îndepărtați excesul de apă, tamponându-vă ușor părul cu un prosop moale. Încercați apoi să lăsați părul liber pentru a se usca puțin.

Uscați-vă meticulos

Înainte ca părul să fie complet uscat începeți procesul de periere. Pentru aceasta, folosiți un pieptăn sau o perie cu dinți rari, care ajută părul să se descurce fără să se electrizeze. După periere, aplicați un spray special pentru îndreptarea părului, evitând însă să puneți prea mult produs la rădăcină, pentru a nu-i da un aspect „încărcat” sau gras. Pentru a obține efectul de păr drept, atunci când îl uscați cu feonul, luați suvițe mici de păr și treceți uscătorul de la rădăcină la vârfuri, până ce acestea sunt perfect uscate. Procedați astfel cu întreaga podoabă capilară. Alternați temperatura, trecând de la cald la rece și invers, pentru a evita ca părul să fie afectat de temperatura ridicată. De asemenea, nu țineți uscătorul mai aproape de 20 de centimetri de scalp, pentru că altfel părul se poate arde. La final, definitivați-vă coafura folosind un spray împotriva electrizării. Cele mai recomandate sunt spray-urile rezistente la umezeală, care nu permit părului să se onduleze sau să se electrizeze.

Produsele de styling pentru păr se folosesc mai mult pe vârfurile șuvițelor și mai puțin la rădăcina firului de păr