Main menu

header

564 4 1de Gabriela Niculescu

Se spune despre femei că sunt parte a sexului frumos. Fraza este adevărată, dar puțin depășită, fiindcă evoluțiile în domeniul medical au ajuns la performanțe uimitoare. Chirurgia estetică a ajuns să transforme această zicală într-o vorbă de modă veche. De ce? Pentru că în evoluția frumosului bărbații au învățat că succesul poate veni însoțit de un aspect fizic impecabil și aleg să facă operații estetice. Despre acestea ne-a spus mai multe chirurgul estetician Vangelis Vasalos (medalion), medic în cadrul clinicii Metamorphosis Center.

„Românii sunt încă în minoritate faţă de femei”

Dacă femeile au ajuns să vorbească deschis despre operaţiile şi ajustările pe care şi le fac, bărbaţii încă sunt rezervaţi atunci când vine vorba despre mărturisirea unei intervenţii estetice, poate şi pentru că la noi în ţară sunt încă minoritari, fapt confirmat şi de specialişti. „Este drept, bărbații români care aleg să își facă o operație estetică sunt încă în minoritate față de femei, în timp ce în țările occidentale situația stă altfel. Dar, cu toate acestea, există și o serie de astfel de intervenții de care pot beneficia din plin bărbații care vor schimbarea sau îmbunătățirea imaginii lor. O imagine impecabilă și o minte iscusită fac parte din drumul către succes al unui bărbat”, afirmă chirurgul estetician.

„Am văzut o deschidere mult mai mare a celor care lucrează în mediul de afaceri”

564 4 2Printre procedurile cel mai solicitate de bărbați în România se află: ginecomastia (care presupune tratarea dezvoltării excesive a sânilor la bărbați); vibrolipoaspirația (care înseamnă eliminarea excesului de grăsime de pe abdomen, coapse sau brațe); blefaroplastia (sau îndepărtarea excesului de piele aflat la nivelul pleoapelor); liftingul centrofacial (acesta presupune reducerea ridurilor prin lifting: obraji, colțul ochilor, colțul gurii); otoplastia (care este modelarea urechilor cu aspect inestetic); tratamentul cu toxina botulinică/acid hialuronic (acesta reprezintă injectări pentru reducerea ridurilor); mezoterapia pentru tratamentul calviției (care nu este altceva decât stimularea creșterii părului prin injectare). „Toate aceste proceduri sunt parte dintre recomandările pe care le fac pacienților mei din România. În ultimii ani, am văzut o deschidere mult mai mare a bărbaților pentru operațiile estetice, mai ales cei care lucrează în mediul de afaceri. Aceștia aleg să apeleze la astfel de proceduri, tocmai pentru că în lumea businessului imaginea poate aduce plus valoare în relaționarea cu clienții, mai ales într-o negociere”, a completat doctorul Vangelis Vasalos.