Main menu

header

532 4 2de Adrian Barna

Atunci când vine vorba despre măştile de păr trebuie să ştiți că, pentru a obţine culoarea părului pe care v-o doriți, este important ca mai întâi să întăriți foliculii de păr şi să le stimulați creşterea. Din acest motiv, măştile de păr pe bază de scorţişoară sunt ideale.

Bogată în vitamine și antioxidanți

Scorţişoara nu numai că este aromată şi sănătoasă, ci reprezintă şi o alternativă sigură pentru toate substanţele chimice comerciale destinate decolorării părului. Aceasta nu numai că vă ajută la deschiderea nuanţei părului, ci îi va conferi podoabei dumneavoastră capilare un aspect strălucitor, o textură mătăsoasă şi netedă, precum şi un miros minunat. În plus, scorţişoara este bogată în vitamine şi în antioxidanţi. Cele mai bune rezultate se obţin atunci când culoarea naturală a părului este castaniu-deschis sau şaten, caz în care chiar şi o singură aplicare a tratamentului va duce la deschiderea părului cu două până la trei nuanţe. Persoanele brunete trebuie să aibă mai multă răbdare şi să repete procedeul de mai multe ori. Părul foarte închis la culoare are şi o structură diferită, astfel încât este posibil să nu obţineți rezultate vizibile de la primele încercări. Dar, din moment ce masca este naturală şi benefică pentru păr, în fond nu aveți nimic de pierdut dacă încercați.

Puteți aplica tratamentul cu mâinile

Ingredientele necesare: 3 linguri cu miere, 3 linguri cu scorţişoară, 5-6 linguri cu balsam pentru păr. Modul de preparare: cantitatea de amestec rezultată folosind cantităţile precizate anterior poate fi utilizată pe un păr lung pentru o singură spălare. Când amestecul capătă consistența potrivită, adăugați balsamul de păr, apoi amestecați din nou până la omogenizarea completă. Mai întâi se spală părul foarte bine, apoi se pieptănă când este pe jumătate uscat şi se separă în şuviţe. Aplicați amestecul cu peria pentru o colorare uniformă a părului, având grijă să puneți o cantitate egală de amestec pe fiecare şuviţă în parte. Dacă vă este mai confortabil, puteți aplica amestecul cu mâinile, frecându-l apoi bine în păr. Aveți grijă ca masca să nu intre în contact cu pielea feței, deoarece este posibil ca tenul să se irite sau să se roşească uşor. De asemenea, evitați contactul direct cu pielea scalpului.

Culoarea se schimbă cu până la trei nuanțe

Atunci când aplicați masca de păr, ridicați părul şi strângeți-l într-un coc mic. Puneți o pungă de plastic pe cap şi înfăşurați părul într-un prosop. Menţineți-l acoperit astfel 30 de minute, apoi dați jos prosopul şi păstrați pe cap doar punga de plastic pentru patru-cinci ore. Apoi spălați-vă pe cap cu apă caldă. Rezultatul vă va surprinde, iar culoarea părului se va deschide cu până la trei nuanţe. Dacă vreți să obţineți o nuanţă şi mai deschisă de atât, tot ce trebuie să faceți este să repetați tratamentul de mai multe ori. Această mască de păr este foarte potrivită şi pentru persoanele care au un păr gras. În cazul în care aveți un păr uscat, puteți adăuga în compoziţia măştii şi o lingură cu ulei de măsline. Dacă aveți părul lung până la umeri, puteți înjumătăţi amestecul obţinut. Într-un castron se pun mierea şi scorţişoara. Se amestecă foarte lent pentru ca ingredientele să se omogenizeze bine.

Atenţie! Pe durata aplicării tratamentului puteți avea o senzaţie uşoară de usturime sau de furnicături, iar masca nu are efect decât asupra părului nevopsit