Main menu

header

532 4 1de Raluca Grințescu

Vreți să vă machiați, însă nu vreți să folosiți produsele din comerţ de teamă să nu conţină substanţe toxice? Dacă vreți să fiți o femeie cochetă, dar totodată să rămâneți discretă, natura vă oferă diverse ingrediente care pot înlocui cu succes produsele de make-up clasice. Nu trebuie decât să priviți cu atenţie în frigiderul dumneavoastră sau să mergeți într-un magazin oriental şi să vă achiziţionați produsele potrivite. Iată câteva trucuri originale şi amuzante pentru a vă machia într-un mod foarte fin obrajii, ochii şi buzele cu produse 100% naturale!

Obraji rozalii, cu suc de sfeclă roşie

Sfecla roşie are o rădăcină plină de resurse. Aceasta posedă incontestabile calităţi nutriţionale, deoarece este, mai înainte de toate, un deliciu pentru papilele gustative, mai ales dacă optați pentru o salată de sfeclă roşie. Însă, în cazuri speciale, sfecla roşie se poate transforma într-un blush foarte fin. Pulpa rădăcinii de sfeclă roşie conţine un suc roşu-fuchsia, cu o putere de colorare foarte mare. Cum procedați? Folosiți o pereche de mănuşi din plastic de unică folosinţă pentru a evita să vă colorați unghiile. Spălați sfecla cu multă apă rece, pentru a elimina eventualele urme de pământ şi curățați delicat stratul de deasupra. Tăiați-o în bucăţi similare celor de cartofi prăjiţi, puţin mai groase. Mergeți în faţa oglinzii cu o bucată de sfeclă, pe care să o aplicați pe ambii obraji. Folosiți aceeaşi metodă ca în cazul aplicării unui blush normal, adică aplicați sfecla direct pe obraz în timp ce zâmbiți (este cel mai simplu mod de a repera partea de sus a obrazului). Sucul vă va colora pielea într-un mod foarte natural.

Sfat. Dacă rozul nu este pe gustul dumneavoastră, infuzați un săculeţ cu ceai. În momentul în care s-a răcit, treceți-l delicat pe obraji. Lichidul obţinut, de culoare maron închis, îi va conferi tenului o nuanţă lejeră de bronz.

Buze senzuale, cu suc de cireşe

Cireşele negre sunt fructe extrem de delicioase la început de vară, însă sucul lor se poate transforma într-un ruj de buze fructat cu foarte mare uşurinţă. Un rezultat similar îl puteți obţine şi cu ajutorul murelor sau al afinelor. Cum procedați? După ce ați spălat o cireaşă, tăiați o bucată din ea şi treceți pulpa zemoasă peste buze de mai multe ori. Lăsați sucul să se usuce timp de câteva secunde. Dacă vreți o nuanţă mai intensă, aplicați cireaşa de mai multe ori.

Privire profundă şi misterioasă

De origine minerală, khol este un produs de nelipsit în materie de machiaj pentru femeile orientale. Khol este o pudră fină care este obţinută prin zdrobirea unei roci de munte numită „antimoniu”. În prezent, acesta este comercializată de foarte multe firme de cosmetice sub formă de dermatograf. Creionul de ochi khol este recomandat în special persoanelor cu ochi sensibili, iar datorită consistenţei sale mult mai fine decât a creionului kajal, poate fi aplicat şi în interiorul mucoasei oculare. Cum procedați? Utilizarea creionului khol este foarte simplă, însă necesită puţină îndemânare. Se trasează o dungă de la colţul interior al ochiului până la jumătate. După care, cu ajutorul unei pensule subţiri, se trasează o dungă mai lungă sau mai scurtă, în funcţie de preferinţe. Pentru că poate fi întins cu uşurinţă, se realizează un machiaj smokey eyes senzaţional.

Aker este un ruj tradiţional în Maghreb, cunoscut în zilele noastre ca un excelent fard vegetal.

Rujul aker se poate fabrica în diverse moduri, în funcţie de regiune, şi are la bază pudră de maci amestecată cu coajă de rodie

Gene lungi, cu albuş

Pentru că un machiaj al ochilor este definitivat prin aplicarea rimelului, iată un mod 100% natural de a obţine gene mai lungi şi cu mai mult volum. Separați un albuş de gălbenuş şi bateți uşor albușul. Aveți nevoie de o periuţă de gene, poate fi chiar de la o mascara mai veche, însă curăţată şi dezinfectată. Introduceți periuţa în albuş şi rimelați-vă genele în modul clasic. În momentul în care se vor usca, genele dumneavoastră vor fi extrem de frumos curbate şi vor părea mult mai lungi.