Main menu

header

532 5 1de Alexandra Rotărescu

„Alo, 112? Am nevoie urgent de oxigen, tenul meu este îngrozitor de deshidratat!” Aşa pare să sune apelul disperat al celor care au devenit dependenţi de cel mai de succes tratament cosmetic din lume. Lăsând gluma la o parte, „masca de oxigen” este la mare căutare atât la Hollywood, cât şi prin spa-urile de lux din Europa.

O gură de aer proaspăt

Unul dintre cele mai mari secrete ale frumuseţii celebrităţilor americane, tratamentul facial cu oxigen, este potrivit pentru orice tip de ten, poate fi administrat la orice vârstă, nu are efecte adverse, ci numai rezultate impresionante: pielea îşi recapătă aspectul neted şi strălucitor şi asta imediat! Dovada eficienţei acestei terapii sunt chiar vedete precum Madonna, Jennifer Lopez şi Eva Longoria, care îşi iau constant doza de oxigen şi arată de parcă de-abia s-au întors dintr-o vacanţă la munte, unde au avut parte numai de aer curat.

În spa-urile medicale şi în cabinetele dermatologice de la Hollywood, acest serviciu nu constituie o noutate, existând pe piaţa cosmetică americană de aproape un deceniu, însă chiar vechimea sa atestă calităţile evidente pe care le are. De-a lungul anilor, mecanismul de funcţionare a rămas acelaşi - un jet de oxigen eliberează, la nivelul epidermei, ingredienţi activi -, numai substanţele introduse în piele s-au schimbat: de la hidratantele obişnuite, care erau folosite iniţial, s-a ajuns la acid hialuronic, antioxidanţi şi peptide, nişte molecule care se găsesc şi în pielea noastră.

Împiedică apariţia unor noi coşuri

532 5 2Dar cum a luat naştere această „mască de oxigen”? Compania australiană „Intraceuticals” a scos pe piaţă acest tratament cosmetic inedit în 2002. Înainte de a-şi extinde funcţionalitatea şi în domeniul înfrumuseţării, sistemul a fost folosit ca metodă de administrare a chimioterapiei pacienţilor care sufereau de cancer de piele. Cu alte cuvinte, tehnologia a fost testată mai întâi într-un segment medical în care precizia şi eficienţa sunt absolut indispensabile.

Atunci când vă faceţi o programare pentru un tratament de acest fel, nu trebuie să vă aşteptaţi la acelaşi ritual pe care-l primiţi de obicei într-un spa obişnuit, aşadar fără aromoterapie sau masaje faciale relaxante. Cum tratamentul cu oxigen nu se poate face decât într-un mediu steril, şi centrele beauty unde este disponibil acest serviciu trebuie să respecte rigorile medicale. Esteticianul vă va analiza tenul, după care va decide care-i sunt carenţele şi ce „cocteil” de substanţe ar fi necesar pentru înviorarea acestuia. Variantele existente pe piaţă îşi propun să estompeze ridurile, să hidrateze tenul şi să confere un aspect luminos pielii. De asemenea, pot calma psoriazisul, eczemele, chiar şi acneea, restaurând echilibrul sebumului şi împiedicând astfel apariţia unor noi coşuri, şi pot, la fel de bine, acţiona ca o alternativă pentru Botox, deoarece îndeplinesc acelaşi rol: atenuează liniile de expresie, definitivează conturul ochilor şi conferă volum buzelor. Ingredientul-cheie pentru toate opţiunile de tratament este acidul hialuronic, o moleculă care hidratează epiderma şi ajută tenul să arate mai ferm şi mai revigorat.

Cum funcţionează?

Dispozitivul folosit emite un jet continuu de oxigen pur în proporţie de 90%-95%, spre deosebire de 18%-21%, cât există în mediul nostru. De ce o diferenţă aşa de mare? Astfel se pot absorbi mai bine substanţele hrănitoare, iar tu poţi beneficia mai mult de pe urma asimilării ingredientelor. Mai mult de-atât, oxigenul este antibacterian şi are un efect răcoros, care calmează. De fapt, infuzia se simte ca o briză puternică, deci nu doare şi nici nu devine incomodă. Întreaga procedură durează 30-60 de minute, iar rezultatele sunt evidente, deoarece se pot observa pe loc.

Victoria Beckham, Jessica Biel şi Kim Kardashian, printre clienţi

532 5 3Din dorinţa de a arăta bine de fiecare dată când obiectivul paparazzilor se îndreaptă spre ele, starurile hollywoodiene sunt dispuse să încerce orice produs sau serviciu cosmetic proaspăt lansat. Iar Madonna se numără printre celebrităţile care nu mai pot trăi fără faimoasa „masca de oxigen”! Acesta este motivul pentru care diva şi-a cumpărat propriul dispozitiv - care a costat nu mai puţin de 14.200 de dolari! -, care o însoţeşte pe divă în toate călătoriile sale. Mai mult de-atât, şi-a „mobilat” toate cele şase vile ale sale cu câte o maşinărie de acest fel, pentru a nu fi privată niciodată de beneficiile terapiei cu oxigen. Dar „Regina pop” nu este singura posesoare de asemenea aparate. Victoria Beckham, Jessica Biel şi Kim Kardashian deţin şi ele propriul exemplar, pe când cântăreţii Katy Perry şi Justin Timberlake îşi iau cu ei dispozitivul în turneu.

Iar în ceea ce priveşte realizarea videoclipurilor muzicale, producătorii acestora au început, de ceva vreme, să cheme un specialist pe platou, pentru a-i face un tratament cu oxigen cântăreţului respectiv înaintea filmărilor. Astfel, chipul vedetei arată cât se poate de bine, iar producătorii nu mai sunt nevoiţi să aloce sume cuprinse între 20.000 şi 100.000 de dolari unui IT-ist pentru a şterge, în postproducţie, toate imperfecţiunile de pe faţa artistului.

Efectul este vizibil până la şapte zile

Având în vedere că o singură şedinţă de tratament cu oxigen costă „numai” 150-200 de dolari, nu te poţi aştepta ca rezultatele să dureze prea mult. Efectul este vizibil timp de patru până la şapte zile, aşadar, tratamentul poate fi făcut înainte de nuntă sau de vreun alt eveniment special la care participaţi. Dacă vreţi să arătaţi de parcă de-abia v-aţi trezit dintr-un somn odihnitor, „masca de oxigen” e tot ce aveţi nevoie! Cum achiziţionarea propriului aparat nu este la îndemâna oricui şi nici frecventarea zilnică a unui spa nu se regăseşte pe lista de priorităţi a celor mai mulţi dintre noi, producătorii acestei terapii faciale au gândit o rutină destinată „oamenilor de rând”, şi anume: în primă instanţă, e recomandată câte o şedinţă pe săptămână, timp de două luni, apoi doar câte un tratament pe lună, pentru a menţine efectul pe termen îndelungat.

„Estompează ridurile, hidratează tenul şi conferă un aspect luminos pielii. De asemenea, calmează psoriazisul, eczemele, chiar şi acneea, restaurând echilibrul sebumului şi împiedicând astfel apariţia unor noi coşuri“

„Dacă vreţi să arătaţi de parcă de-abia v-aţi trezit dintr-un somn odihnitor, «masca de oxigen» e tot ce aveţi nevoie! Efectul este vizibil timp de patru până la şapte zile, aşadar, tratamentul poate fi făcut înainte de nuntă sau de vreun alt eveniment special la care participaţi“

Există un anumit grad de iritare şi inflamare a pielii

În afară de costul destul de piperat al şedinţelor, mai există încă un aspect negativ sesizat de anumiţi dermatologi. Ei sunt de părere că oxigenul şi acidul hialuronic nu sunt responsabili pentru rezultatele atât de apreciate, ci simplul fapt că există un anumit grad de iritare şi de inflamare a pielii. Cu toate astea, succesul acestui tratament este incontestabil. Tot mai mulţi dermatologi comandă câte un aparat cu compresie de oxigen pentru cabinetul lor şi tot mai mulţi clienţi sunt satisfăcuţi de eficienţa procedurii.