Main menu

header

de Cătălin Dicu

O exfoliere agresivă, efectuată în fiecare zi, poate avea consecinţe negative prin îndepărtarea stratului protector de substanţe grase care se află în mod normal pe piele. Aceste substanţe uleioase protejează pielea de factorii nocivi precum praful, bacteriile sau uscarea excesivă. În funcţie de metodele folosite, exfolierea poate fi mecanică sau chimică. De două ori pe săptămână trebuie făcută o exfoliere în profunzime a pielii cu un produs cu granule abrazive, urmată de aplicarea unei măşti hidratante.

Pentru față, cu ulei de măsline

Amestecați în palmă o cantitate mică de zahăr brun cu ulei de măsline. După ce s-a format o pastă, masați întreaga faţă, cât şi decolteul. Curățați buzele crăpate, masându-le cu un amestec de zahăr brun cu miere. Clătiți-vă cu apă călduţă.

Pentru corp, cu miere

Mierea este un umectant care atrage umezeala din aer pentru pielea dumneavoastră şi zahărul brun este un agent teribil de exfoliere care îndepărtează celulele moarte ale pielii. Împreună, aceste două ingrediente fac o echipă câştigătoare. Nu există nicio modalitate mai uşoară de a vă răsfăţa şi de a vă simţi revigorate.

Pentru ten gras, cu lămâie

Lămâia este eficientă mai ales când vine vorba despre tenul gras, pe care îl ajută să îşi regleze secreţia de sebum. Amestecaţi într-un bol două linguri cu zahăr brun şi o lingură cu lămâie. Aplicaţi pasta pe faţă şi frecaţi uşor, pentru a elimina impurităţile şi celulele moarte din piele. Clătiţi cu apă caldă din abundență.

Împotriva ridurilor, cu ulei de migdale şi scorţişoară

Uleiul de migdale încetineşte procesul de apariţie a ridurilor, tratează pielea iritată, tonifiază pielea şi o hidratează. Amestecaţi într-un bol o lingură cu ulei de migdale, două linguri cu zahăr brun şi o linguriţă cu scorţişoară măcinată. Masaţi tenul cu acest amestec, după care clătiţi bine.

Pentru hidratare, cu unt de shea

Untul de shea hidratează pielea, diminuează ridurile, stimulează regenerarea celulară şi îmbunătăţeşte circulaţia sângelui. El conţine foarte mulţi acizi graşi care menţin pielea hidratată şi elastică. Amestecaţi într-un bol o lingură cu unt de shea şi două linguri cu zahăr brun, aplicaţi pasta pe faţă şi masaţi bine cu mişcări circulare. Această mască este foarte bună pentru hidratare şi pentru luminozitate.