Main menu

header

518 4 2de Gabriela Niculescu

De ce să vă mai chinuiţi cu firele de păr răzvrătite, când puteţi să vă bucuraţi de o piele netedă tot anul? Aceste câteva luni premergătoare anotimpului cald sunt cel mai potrivite pentru epilarea definitivă, întrucât şansele de expunere la soare sunt minime. Ce factori trebuie să luați în calcul atunci când vă doriți să apelați la această procedură? Ce să alegeți, epilarea cu laser sau IPL (Lumină Intens Pulsată)? Aflați în cele ce urmează de la Andreea Iftimie (medalion), medic estetician şi manager general al clinicilor de epilare definitivă Coquette, ce şi-au asumat încă de la deschiderea primului centru în 2003 rolul de promotor şi de educator al acestui tratament.

„Este nevoie de diferite tehnologii pentru a duce procesul la bun sfârşit”

Trebuie să aveți grijă atunci când alegeți salonul unde va fi efectuat tratamentul de epilare definitivă, deoarece aparatura de proastă calitate şi personalul necalificat înseamnă o risipă de bani, rezultate nemulţumitoare sau, mai grav, probleme de sănătate. În plus, multiplele oferte de pe internet cu costuri reduse nu fac altceva decât să pună şi mai multe semne de întrebare asupra acestei proceduri. „Orice clinică serioasă şi cu rezultate performante va dispune de mai multe modele de laser, pe de o parte, pentru a se putea adresa tuturor clienţilor, indiferent de caracteristicele pielii lor, iar, pe de altă parte, pentru că în timpul unui tratament firul de păr îşi schimbă calitatea, motiv pentru care este nevoie de diferite tehnologii pentru a duce procesul la bun sfârşit”, susține medicul estetician.

„Mare atenţie la personalul care realizează intervențiile”

518 4 4Iată de ce este preferabil să mergeți în clinicile specializate în locul saloanelor de cartier care oferă astfel de servicii, dar folosesc aparate de proastă calitate: „Este vorba, în primul rând, de siguranţa personală. Aparatele de o calitate îndoielnică fie au o energie foarte joasă şi nu sunt eficiente, pentru că sunt construite din componente ieftine, care nu au la bază studii clinice, fie au un sistem de răcire şi de protecţie foarte slab, care nu reuşeşte să protejeze pielea. Mai mult, din cauza energiilor scăzute, părul poate fi stimulat să crească, adică exact efectul contrar celui dorit. Mare atenţie şi la personalul care realizează procedurile, intervențiile, pentru că şi cu un aparat foarte bun, dar nefolosit corespunzător, pacientul se poate arde. În cadrul clinicii noastre din Bucureşti, prima deschisă, avem colege care lucrează alături de noi chiar şi de zece ani”, a subliniat doctor Andreea Iftimie.

În plus, atunci când alegeți o clinică specializată în epilarea definitivă, care dispune de aparate ultraperformante special create pentru aşa ceva, veți observa instalarea mai rapidă a rezultatelor, faţă de sistemele ieftine de proastă calitate, după cum susțin specialiștii. „Şi atunci nu apare nicio economie din punct de vedere financiar. Dați pe moment mai puţini bani pentru aparate care aduc rezultate slabe, iar la final, când trageți linie, veți observa că ați cheltuit, de fapt, acelaşi buget pentru efectuarea unui număr mai mare de şedinţe şi că trebuie apoi să apelați la o altă clinică pentru a duce procesul până la capăt. Să nu uitați că epilarea cu laser este o investiție pe termen lung!”, a explicat doctor Andreea Iftimie.

„Procedura IPL,mai puţin eficientă decât cea cu laser”

518 4 3Majoritatea cabinetelor cosmetice oferă tehnologia IPL, deoarece echipamentele sunt mai ieftine, motiv pentru care nici perfomanţele nu sunt la fel de uimitoare ca în cazul unui laser de top şi bine ales. „Gândiţi-vă că un laser performant costă în jurul a 100.000 de euro, în timp ce un echipament IPL costă uneori chiar şi 5.000 de euro. Sigur că există şi IPL-uri de calitate, care ajung la 30.000 de euro, iar clinicile de top deţin astfel de echipamente. Însă, unul dintre principalele dezavantaje ale epilării IPL este faptul că această procedură este una dureroasă, deoarece procesul este neselectiv şi are o putere mai redusă, care se pierde în mai multe direcţii. Prin urmare, procedura este mai puţin eficientă decât cea cu laser, fiind necesare mai multe şedinţe”, a explicat doctorul Andreea Iftimie.

„Sunt necesare mai multe modele de laser, specifice fiecărui tip de piele, dar și pentru că în timpul unui tratament firul de păr îşi schimbă calitatea“

Sfaturi practice

Medicul estetician Andreea Iftimie ne-a oferit câteva sfaturi pentru a vă ajuta să nu cădeți în plasa ofertelor de epilare definitivă:

  • Asigurați-vă că tehnicianul care vă face tratamentul este calificat şi are experienţă;
  • Asigurați-vă că există şi un doctor cu care să fi discutat istoricul dumneavoastră medical (dacă urmați un anumit tratament sau dacă aveți probleme cu tiroida). Medicamentele care conţin doxiciclină, de exemplu, interacţionează cu pulsul de lumină, iar rezultatele nu vor fi vizibile;
  • Dacă sunteți blondă sau roşcată natural, personalul ar trebui să vă informeze că tratamentul nu va avea rezultate la fel de bune ca în cazul unei brunete. Acest lucru se întâmplă din cauza lipsei melaninei din foliculul de păr, tratamentul devenind mai degrabă de întreţinere decât permanent;
  • Intensitatea laserului este foarte importantă în eficienţa tratamentului, de aceea este nevoie să mergeți la o persoană calificată, care să ştie cum să o regleze;
  • Nu încercați epilarea definitivă imediat după ce vă întoarceţi din vacanţă şi aveți pielea bronzată.