Main menu

header

518 4 1de Gabriela Niculescu

Punctele negre și cele de grăsime sunt cele care trimit femeile cel mai adesea în saloanele de cosmetică. Acestea apar în momentul în care porii se înfundă cu sebum și cu particule de praf ori cu fum de țigară. Iată o mască prin care le puteți preveni, dar care vă poate ajuta să scăpați de ele.

Ingredientele magice: albușul și sucul de lămâie

O mască ideală împotriva acestor „inamici” ai tenului se poate prepara cu ușurință în propria dumneavoastră bucătărie. Tot ce vă trebuie sunt un ou proaspăt, de preferat de țară, și sucul proaspăt de la o lămâie. Separați albușul de gălbenuș și, într-un bol, bateți albușul cu o lingură cu suc de lămâie. Înainte să aplicați masca pe ten trebuie să vă demachiați, apoi să vă spălați cu produsul de curăţare obişnuit. Mai apoi, puneți la foc o oală cu apă în care puteţi turna, opțional, şi două picături din ulei esenţial de arbore de ceai ori de lavandă, şi lăsați-o să dea în clocot. Luați-o de pe foc şi stați cu faţa deasupra apei, cu un prosop pe cap, timp de zece minute, astfel încât aburii să vă deschidă porii. Ştergeţi tenul cu un prosop curat şi uscat, apoi puteți începe să întindeți masca pe piele. O pensulă v-ar ajuta s-o întindeți mai ușor, pentru că este foarte vâscoasă. Lăsați-o să se usuce timp de 15-20 de minute, până se întărește complet, apoi trageți-o de pe faţă de sus în jos. După ce ați îndepărtat-o complet de pe faţă, mai clătiți-vă cu apă călduţă, apoi puteți folosi loțiune tonică şi cremă hidratantă.

Lămâia închide porii dilatați, iar albușul are proprietăți nutritive, ce vă vor conferi un aspect sănătos, iar pielea va rămâne netedă și catifelată