Main menu

header

518 4 3de Raluca Grințescu

Secretul pentru un ten luminos şi catifelat este loțiunea tonică folosită în fiecare seară după demachierea corespunzătoare a tenului sau dimineaţa, înainte de a aplica crema hidratantă şi fondul de ten. Loțiunea tonică se poate prepara foarte uşor acasă, din ingrediente naturale, aşadar, nu trebuie să mai dați bani în plus şi pe acest produs cosmetic. Iată câteva rețete:

Cu lămâie

Amestecați un pahar cu apă cu sucul de la o jumătate de lămâie, puneți acest amestec într-o sticluţă, eventual cu pulverizator. Clătiți-vă cu această apă pe faţă, după care aplicați crema hidratantă cu care vă dați de obicei.

Cu oţet de mere

Amestecați trei sferturi de pahar cu apă cu un sfert de pahar cu oţet de mere. Puneți loțiunea într-un recipient, amestecați bine şi aplicați-o pe faţă cu ajutorul unei dischete demachiante.

Cu mentă şi lămâie

518 4 4Adăugați un pliculeţ de ceai de mentă într-o cană cu apă fiartă şi permiteți-i să acţioneze timp de zece minute. Scoateți pliculeţul şi lăsați lichidul să se răcească. Adăugați o lingură cu suc proaspăt de lămâie şi 30 g hamamelis, amestecați bine. Puneți soluţia obţinută într-un borcan/sticlă şi depozitați-o în frigider.

Cu apă de trandafiri

Adăugați într-o oală o mână cu petale de trandafir şi turnați apă peste ele. Acoperiți oala cu un capac aşezat cu susul în jos. Puneți oala pe foc (mic). Când apa devine rozalie şi observați ulei de trandafir la suprafaţa apei, înseamnă că puteți lua oala de pe foc. Strecurați lichidul într-o sticlă şi puneți-o la frigider. Aplicați tonerul pe faţă cu dischete de vată.

Cu muşeţel

Fierbeți 60 g apă distilată, adăugați un pliculeţ de ceai de muşeţel şi lăsați-l să-şi „facă treaba” timp de cinci minute. Lăsați soluţia să se răcească, adăugați-o într-o sticluţă şi folosiți-o de câte ori aveți nevoie.

Cu piersici

Curățați două piersici de coajă şi pasați-le bine într-un castron cu puţin ulei de migdale/măsline şi cu o lingură cu smântână. Aplicați loțiunea obţinută pe faţă şi lăsați-o să acţioneze timp de zece minute. Curățați apoi faţa cu apă călduţă. Loțiunea tonică din piersici este recomandată mai ales pentru tenul uscat şi foarte uscat.

Cu suc de roşii şi miere

Pentru acest tonic aveți nevoie de trei linguri cu suc proaspăt de roşii şi de o linguriţă cu miere. Amestecați bine ingredientele şi aplicați pasta rezultată pe faţă. Lăsați-o 15 minute să acţioneze. Această loţiune vă va da strălucire tenului şi vă va curăța pielea.

Cu pepene

Combinați două linguri cu suc proaspăt de pepene cu două linguri cu apă distilată şi cu o lingură cu vodcă. Adăugați soluţia obţinută într-o sticlă (o puteți utiliza timp de zece zile).

Cu suc de castravete şi suc de lămâie

Amestecați patru linguri cu suc de castravete cu o jumătate de pahar cu apă şi sucul de la o jumătate de lămâie. Soluţia obţinută lăsați-o la rece şi folosiți-o în fiecare seară. Tenul dumneavoastră va fi luminos, curat şi revigorat.

PONT. Sucul de varză acră tonifiază orice tip de ten. Şerveţelul înmuiat în suc se aplică pe faţă pentru 20 de minute. Apoi, faţa se clăteşte cu apă rece!

În funcţie de tipurile de ten

  • Pentru ten uscat şi îmbătrânit: cu ajutorul unui storcător sau al unei maşini de tocat, se storc frunze de urzică tânără. Pielea se şterge cu sucul obţinut.
  • Pentru ten uscat şi sensibil: un gălbenuş se amestecă bine cu o lingură cu ulei vegetal şi cu o lingură cu suc de lămâie. Se adaugă 3/4 pahar cu vodcă şi 1/4 pahar cu alcool camforat.
  • Pentru ten gras: se amestecă într-un vas cantităţi egale de oţet de mere, apă distilată şi frunze de mentă. Amestecul se fierbe şi se lasă să stea cinci zile. Se aplică apoi cu ajutorul unei dischete de vată.
  • Pentru orice tip de ten: o linguriţă cu miere se dizolvă în două linguri cu apă clocotită. După ce se răceşte, se adaugă sucul proaspăt al unei jumătăţi de lămâie. Faţa se şterge seara, înainte de aplicarea cremei.